Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar vokālo grupu "Schola Cantorum Riga"

«Schola Cantorum Riga» atzīmēs 20.jubileju ar albuma «Domus Mea» prezentāciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Senās mūzikas vokālā grupa "Schola Cantorum Riga" savu 20 gadu radošās darbības jubileju atzīmēs ar koncertu 30.septembrī plkst. 19 Rīgas Domā. Koncertā tiks prezentēts arī jaunais albums "Domus Mea", kas tapis sadarbībā ar nacionālo ierakstu kompāniju "Skani".

"20 gadi ir paskrējuši nemanot, vienā elpas vilcienā. Protams, ik pa laikam gribas kaut kādu rezumējumu, tāpēc jaunais albums ir tas, kā pēc mūsu domām šiem senajiem dziedājumiem vajadzētu skanēt šodien, lai šī mūzika būtu interesanta un uzrunātu," Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" saka grupas „Schola Cantorum Riga” dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs Guntars Prānis.

Jaunā albuma prezentācijas koncertā piedalīsies arī Diāna Jaunzeme-Portnaja (ērģeles), Ieva Nīmane (dūdas) un koncerta īpašais viesis - Rihards Zaļupe (marimba). Koncerta un jaunā albuma klausītāji kļūs par lieciniekiem arī unikāla viduslaiku stīgu mūzikas instrumenta - rata liras - skanējumam.

"Šī gada vasarā Rīgas Domā mēs ieskaņojām patiešām unikālas vēsturiskas liecības - psalmus no "Rīgas misāles" - senākā nošu materiāla Latvijas mūzikas vēsturē, kas saglabājies līdz mūsdienām. Līdzās šiem 15. gadsimta psalmiem jaunajā albumā iekļauti dažādi viduslaiku dziedājumi - gregoriskie korāļi, ambroziskās himnas un agrīnās daudzbalsības paraugi," stāsta Guntars Prānis.

Jaunais albums būs nopērkams ne tikai Latvijas mūzikas ierakstu veikalos, bet pateicoties "Skani" izplatīšanas tīklam, arī vairāk nekā 80 pasaules valstīs un visās pieejamajās digitālās izplatīšanas platformās.

Vokālā grupa "Schola Cantorum Riga" dibināta 1995.gadā kā īpašs ansamblis senās mūzikas, sevišķi gregoriskā korāļa, autentiskai interpretēšanai. Grupa regulāri koncertē Latvijā un ārzemēs, veidojot arī kopprojektus ar citiem mūziķiem.

Grupa ieskaņojusi sešus albumus; 2002.gadā albums "Riga Mass" ieguva Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu kā labākais akadēmiskās mūzikas ieraksts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti