Saulkrastos sevi piesaka jaunā džeza paaudze

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Saulkrastu džeza festivāla atklāšanā sevi skaļi pieteikusi Latvijas džeza jaunā paaudze, norāda festivāla rīkotāji.

Pirmdien Saulkrastos tika svinīgi atklāts XVI starptautiskais Saulkrastu džeza festivāls un starptautiskā džeza meistarklašu nometne, kas ilgs visu nedēļu. Pirmajā koncertā uzstājās Renāra Lāča vadītais Ventspils Bigbends un Rīgas Doma kora skolas (RDKS) jaunie mūziķi. Koncertam sekoja Jam Session, kurā varēja baudīt meistarklašu pasniedzēja Deivida Berkmana, Zazas Tsertsvadzes un Joana Solera saspēli ar jaunajiem mūziķiem no Ventspils Bigbenda un RDKS, kā arī drosmīgākajiem un vairāk pieredzējušajiem meistarklašu audzēkņiem.

Šovakar klausītājus Saulkrastos priecēs vēl viens jaunās džeza mūziķu paaudzes ansamblis – „The Room 17”, kura sastāvā muzicē Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas audzēkņi. Vēlāk uz skatuves kāps ansamblis "ElektroFolk", kura sastāvā ir pazīstami mūziķi: Ainārs Majors, Artis Orubs, Edgars Kārklis, Ilze Grunte un Kristīne Kārkle-Puriņa. "ElektroFolk" izpildīs oriģinālā aranžējumā veidotu mūziku, kurai etniski pamati, bet dinamisks un mūsdienīgs skanējus. Šīvakara koncerta programmu noslēgs grupa „Very Cool People” kopā ar spāņu ģitāristu Joanu Soleru.

Kā ziņots, džeza svētki Saulkrastos turpināsies visu nedēļu, katru vakaru piedāvājot augstvērtīgu muzikālu baudījumu brīvdabā. Festivāla kulminācija gaidāma sestdien, 20.jūlijā, kad 12.00 uz festivāla skatuves kāps meistarklašu audzēkņi, bet 19.00 uzstāsies Beka Gochiashvili Trio, Kestutis Vaiginis Quartet un Mirāžas džeza orķestris ar vokālistu Ola Onabule.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti