Dienas ziņas

Maestro velta koncertu "Citāds Raimonds Pauls"

Dienas ziņas

Volejbola zibakcija Kuldīgā

Saulkrastos aizvadīts 6. koklētāju festivāls

Saulkrastos aizvadīts sestais koklētāju ansambļu festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Visā valstī gan kultūras, gan izglītības iestādēs kopumā ir vairāk nekā 70 koklētāju ansambļu, kuros muzicē aptuveni pustūkstotis dalībnieku – liecina Latvijas Nacionālā kultūras centra informācija. Daļa koklētāju ansambļu 27. un 28. februārī pulcējās Saulkrastos, kur norisinājās 6. Saulkrastu koklētāju ansambļu festivāls "Koklē vēju vanadziņš".

Koklētāju lielākā kopā sanākšana ir dziesmu svētkos, bet aizvien biežāk koklētāju ansambļi pulcējas dažādos festivālos. Jau sesto reizi koklētāju festivāls notika arī Saulkrastos.

"Kokle ir ļoti mīļš mūsu instruments Latvijā un, lai bērni un vecāki redzētu, kādam ir jārīko sanākšana. Es šo ideju iznēsāju jau sesto gadu, un šogad ir ļoti daudz koklētāju," saka koklētāju festivāla organizētāja Solveiga Ivanova.

Šoreiz festivālā pulcējās apmēram ceturtā daļa no mūzikas skolu un kultūras centru koklētāju ansambļu dalībniekiem, kopumā vairāk nekā 120 jauno koklētāju, kuri no instrumenta izvilināja visai daudzveidīgu repertuāru.

"Domāju, ka mums ir jāspēlē dažādi stili - gan šis vecais stils, gan arī tālāk modernizējot. Piemēram, šodien mēs uzstājāmies ar lielo grupu ''Kokle'' un spēlējām melodijas no Fidži salas. Pilnīgi citu repertuāru, un tās jau ir arī elektriskās kokles. Visam jāiet laikam līdzi. Mēs taču tagad nestaigājam visi vīzēs," skaidro Limbažu un Alojas koklētāju ansambļu vadītāja Anita Viziņa-Nilsena.

Festivālā uzstājās 14 koklētāju ansambļi no Cēsīm, Rīgas, Baložiem, Iecavas, Madonas, Alojas, Liimbažiem un, protams, no Saulkrastiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti