Rīta Panorāma

Latvijas Radio koris koncertēs Francijas Radio festivālā Monpeljē

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Ilzi Bukšu

Saulkrasti Jazz Festival uzsāk savu trešo desmitgadi!

«Saulkrasti Jazz Festival» svin 21.gadskārtu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

''Saulkrasti Jazz Festival'' notiek jau 21.gadu, tas sācies 1997.gadā un arī šogad pulcēs gan vietējās, gan starptautiski atzītas zvaigznes.

Kā pastāstīja festivāla mākslinieciskais direktors Tālis Gžibovskis, viss sācies prozaiski – kādos dārza svētkos abi ar kolēģi Raimondu Kalniņu nonākuši pie secinājuma, ka kaut kas jādara citādi. 1997.gadā cilvēkiem bija citas prioritātes, no pārdomām par džezu viņi atradās ļoti tālu. Līdz ar to festivāla karognešiem šķitis, ka nepieciešama kaut kāda izglītība un, apvienojot spēkus, viņi sākuši spēlēt kā 25 bundzinieki basketbola laukuma vidū. Par festivālu šis notikums izveidojies pakāpeniski.

Kā ierasts, ''Saulkrasti Jazz Festival'' ilgs visu nedēļu, un tajā ietverta arī mūzikas nometne jauniešiem, kas faktiski ir apmācību kursi. Savukārt vakaros festivāla ietvaros tiek atskaņoti koncerti. Šogad tajos piedalās 26 mākslinieki vai to apvienības, tostarp arī ''Ehud Ettun Trio'', kas, pateicoties Ehuda Etuna paša izstrādātajai unikālajai kontrabasa spēlēšanas metodei, kļuvusi par vienu no pieprasītākajām apvienībām pasaulē. Šogad festivālā uzstāsies trīs bigbendi, turklāt tiks atzīmēta arī ievērojamā Borisa Banniha apaļā jubileja, kurai veltīta atsevišķa sadaļa. Atsevišķs koncerts paredzēts arī bērniem.

Salīdzinot ar 1997.gadu, kad festivālu apmeklēja vien pāris simti cilvēku, audzis arī apmeklētāju skaits – parasti festivālu apmeklējot pieci līdz astoņi tūkstoši cilvēku. Šogad festivāls notiks no 16. līdz 21.jūlijam. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti