Kultūras ziņas

Liktenīgais "Dzintariņš" svin 60 gadus!

Kultūras ziņas

Sāk atdzimt skatlogu kultūra Rīgā

Grupai "Saucējas" jau 10 gadu!

«Saucējas»: Neizdziedātu tautasdziesmu vēl daudz

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Tieši pirms desmit gadiem 19.martā Tradicionālās dziedāšanas grupa „Saucējas” uzstājās ar savu pirmo koncertu. Svinot jubileju, Latvijas Kultūras akadēmijas paspārnē mītošais kolektīvs ir sagatavojis jaunu tautas dziesmu programmu, taču neizdziedātā vēl ir daudz.

„Saucējas” skan astoņās balsīs un izdzied gadiem apgūto tradīciju dziesmas, kā arī godina novados mītošās teicējas. Pirms trešdien, 19.martā, paredzētā jubilejas koncerta satiekam četras no dāmām, kas stāsta, ka

„Saucēju” vadītāja Iveta Tāle stāsta, ka neizdziedātu tautasdziesmu Latvijā vēl pulka daudz. Folkloras materiāls ir uzkrāts dažādās krātuvēs.

Arī „Saucējas” pašas dodas ekspedīcijās uz Latvijas novadiem. Tagad plānota došanās uz Latgali, pa 1958. gadā veiktās ekspedīcijas takām, lai salīdzinātu, kā folkloras krājums ir saglabājies vai tieši otrādi mainījies.

Desmit gadu laikā ir izdoti divi studijas albumi un iegūta „Labākā tautas mūzikas albuma” balva. Taču dāmas stāsta, ka koncertēt nesanāk bieži. Kādreiz gan aicinot uzstāties tematiskos pasākumos, kā arī kāzās un pat bērēs. Tāpēc šīvakara pasākums „Saucējām” ir jo īpašs. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti