Rīta Panorāma

Intervija ar "Latvijas dzelzceļa" valdes priekšsēdētāju Edvīnu Bērziņu

Rīta Panorāma

Intervija ar Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētāju Kristiānu Godiņu

Koncerts "Sarunas ar arfu" – arfiste Dārta Tisenkopfa un kontrtenors Mikus Abaroniņš

«Sarunas ar arfu»: Dārta Tisenkopfa un Mikus Abaroniņš ļaujas renesanses valdzinājumam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Koncertā “Sarunas ar arfu” 22. maija vakarā Rīgas Biržas Venēcijas zālē būs iespēja pieredzēt neparastu senā un laikmetīgā saskarsmi divu lielisku mūsdienu mūziķu izpildījumā, ko nodrošinās tenors/kontrtenors Mikus Abaroniņš un arfiste Dārta Tisenkopfa. Koncerta unikalitāte iekodēta tieši balss un arfas salikumā.

Kad arfiste Dārta Tisenkopfa un kontrtenors Mikus Abaroniņš ļaujas renesanses laika britu komponista Džona Doulanda mūzikai, klausītājiem ir iespēja iztēloties senus un nesteidzīgus laikus. Ar muzikāliem iecerēts arī 22. maija koncerts Rīgas biržā.

“Doulanda skaņdarbos nereti ir izmantoti Šekspīra teksti. Tās sāpes ir tik garas un ilgas, ir grūti to aprakstīt,” teic Abaroniņš.

Savukārt Tisenkopfa atklāj – Doulandu var uzskatīt par sava laikmeta popzvaigzni. Viņa dziesmas jau tolaik bijušas ļoti populāras.

Pēc piecu gadu studijām Parmas konservatorijā, kur apguva sarežģīto arfas spēli, Dārta Tisenkopfa tagad ir Latvijā, un dziedātājs Mikus Abaroniņš pirms pusgada viņu sastapa Liepājas Simfoniskajā orķestrī, kur mūziķe strādā.

“Sanāk, ka mēs šobrīd neesam neko vienkāršu izvēlējušies darīt,” secina Abaroniņš.

Koncertā skanēs divas atšķirīgas arfas – mazā un lielā, bet Mikus izpildīs kontrtenora un tenora partijas. Kad renesanses laika mūzikas koncerts būs iestudēts, padomā ir veidot mūzikas programmu ar populāru mūzikas melodiju aranžijām arfai un balsij – jau ieskaņota Džordža Maikla dziesma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti