Benefice

LMB 2017. Gada jaunais mākslinieks - Kristīne Balanas, Matīss Eisaks, Maija Kļaviņa

Benefice

LMB 2017. Gada uzvedums - "Tanheizers", "Zenīts" un "Ainadamar"

LMB 2017. Par izcilu darbu ansamblī - Ieva Saliete, Ieva Upatniece, Santa Vižine

Santa Vižine par izcilu darbu ansamblī izvirzīta «Lielajai mūzikas balvai 2017»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Altiste Santa Vižine, kura līdz ar klavesīnisti Ievu Salieti un čellisti Ievu Upatnieci nominēta "Lielajai mūzikas balvai 2017" kategorijā "Par izcilu darbu ansamblī", ir rīdziniece ar spožu karjeru.

“Lielās mūzikas balva 2017"

“Lielās mūzikas balvas 2017" pasniegšanas ceremonija norisināsies 6. martā Latvijas Nacionālajā operā. Plkst.19.00 tā būs klausāma arī Latvijas Radio 3 “Klasika” un replay.lv tiešraidē, bet pēc plkst. 22.00 skatāma arī Latvijas Televīzijā.

Savulaik absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, tad ilgu laiku (2009 - 2017) spēlējusi orķestra "Kremerata Baltica" sastāvā, sadarbojoties ar izciliem mūziķiem. Tāpat muzicējusi kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (LNSO) un Gustava Mālera jauniešu orķestri un arī vēl vairākiem citiem, bet par īpašu pavērsienu viņas biogrāfijā kļuva pagājušā gada nogale, kad, izturot sīvu konkursu, Santa kļuva par Amsterdamas Karaliskā "Concertgebouw" orķestra mūziķi.

"Pirms gadiem Amsterdamā biju orķestra akadēmijā, tobrīd vēl kā aizvietotāja. Esam kopā bijuši dažādās koncerttūrēs, spēlējuši arī programmu ar Marisu Jansonu. Nevaru vien sagaidīt sākt īsto darbu tur," vēl rudenī intervijā Latvijas Radio atzinās mūziķe pirms LNSO kamermūzikas koncerta "Aprēķina nakts" Lielajā ģildē.

Tieši šis koncerts arī kļuva par vienu no faktoriem pretendēšanai uz "Lielo mūzikas balvu". Tajā Vižine muzicēja kopā ar Agnesi Egliņu, Oskaru Siliņu, Georgu Sarkisjanu, Mārtiņu Circeni un pirmo reizi sastapās ar čellisti Ievu Upatnieci.

Šobrīd astoņu mēnešu garumā rit altistes "pārbaudes laiks" Amsterdamā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti