«Sansusī» festivālā 14 koncerti un divas izrādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Šī gada 8.-10. augustā brīvdienu mājas “Susēja” teritorijā Aknīstes pagastā notiks alternatīvs kamermūzikas festivāls “Sansusī". Trīs dienu laikā iekoptā pļavā būs iespēja piedzīvot 16 dažādus notikumus - 14 koncertus un divas izrādes, kas domātas bērniem, sola jaunā festivāla rīkotāji - biedrība "Sansusī".

Festivāla idejas autors ir Latvijas Nacionālās operas (LNO) solists Armands Siliņš.

“Radās ideja apvienot divu žanru festivālus – kamermūzikas festivālu, kuri parasti notiek vairākas nedēļas ar vienu koncertu reizi pāris dienās un telpās, un roka/popa festivālu, kuri parasti notiek nedēļas nogalē, ārā, ar plašu koncertu programmu, dzīvošanu teltīs un ballītēm līdz otrajiem gaiļiem," stāsta Armands Siliņš. "Mēģināsim apvienot spilgtākās kvalitātes no šiem abiem žanriem. Būs prieki gan pieaugušajiem, gan bērniem.”

Festivālā, kura nosaukums "Sansusī” ir atvasināts no franču valodas vārda "sans souci" - bez rūpēm, bez raizēm, ar savu uzstāšanos viesosies tādi mūziķi kā operas solisti Ieva Parša, Sergejs Jēgers, ar speciāli šim festivālam gatavotu turku klasisko solo dziesmu un āriju koncertu Murats Karahans, ģitārspēles virtuozs Kaspars Zemītis, Lielās mūzikas balvas laureāti Ieva Ezeriete, Herta Hansena un Ēriks Kiršfelds u. c., tādas muzikālas apvienības kā “Brokastis četratā” un “Undertango”.

8. un 9. augusta vakars noslēgsies ar gandrīz klasiskiem nakts koncertiem, kuros varēs izkustināt kājas dejās ar Jēkaba Nīmaņa orķestri un grupu “Big Al & The Jokers”.

Festivāla laikā gaidāms arī īpašs notikums - pasaules pirmatskaņojums Andra Dzenīša opusam “Vīriešu dziesmas” baritonam (Armands Siliņš) un klavierēm.

Festivāla programmā būs speciālas darbnīcas un pasākumi arī bērniem, piemēram, Latvijas Leļļu teātra izrāde “Joka pēc alfabēts”, īpašs vakara koncerts un Zīmējumu teātra izrāde.

Ar plašāku festivāla programmu variet iepazīties festivāla mājas lapā.

Kā iepriekš vēstīts, pērn brīvdienu mājas "Susēja" teritorijā notika festivāla ieskaņas koncerts, kuru nedaudz iztraucēja spēcīgs negaiss.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti