Rīta Panorāma

Mākslas muzejs Rīgas Birža - piedzīvojums bērniem un vecākiem

Rīta Panorāma

Komponista un pianista Krista Saržanta koncerts LNB Ziedoņa zālē

Skype intervija ar Samantu Tīnu

Samanta Tīna ar jaunu dziesmu aicina sievietes pieņemt un mīlēt sevi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pēc Latvijas Televīzijas paziņojuma par to, ka 2021. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā Roterdamā, Nīderlandē, Latviju pārstāvēs Samanta Tīna, mūziķe saviem klausītājiem un atbalstītājiem piedāvā savu jaunāko singlu un videoklipu “I Got The Power”, ar kuru iestājas pret sieviešu skaistuma stereotipiem.

LTV raidījumā “Rīta Panorāma” Samanta Tīna uzsvēra, cik priecīga ir par LTV lēmumu ļaut viņai piedalīties nākamā gada Eirovīzijas konkursā: “Tas ir ārkārtīgi skaists notikums. Es tiešām ieguvu tādus kā spārnus atkal. Varēšu veselu gadu gatavoties Eirovīzijai, mazliet arī pabūt kopā ar šo sapni un priecāties, bet atslābt nevar, jo daudz laika tāpat nav.”

Samanta Tīna nākamā gada Eirovīzijas konkursā nevarēs piedalīties ar dziesmu "Still Breathing", kas guva iespēju Latviju skanēt šī gada nenotikušajā konkursā. Jaunai dziesmai ideju pagaidām nav, atzina mūziķe. Viņa skaidroja: “Mēs vēl gaidām, kādi būs šie jaunie noteikumi.

Es domāju, ka visiem Latvijā tas būs kaut kāds jaunums, arī televīzijas skatītājiem – kāds būs šis jaunais atlases formāts, kad izpildītājs jau ir zināms, bet būs jāpiemeklē dziesma.

Vai tas būs dziesmu producentu konkurss, vai pie tā strādās viena liela komanda ar Latvijas labākajiem mūziķiem, producentiem un “song writers”, kas izstrādātu vienu perfektu numuru. Es arī vēl nezinu, kā tas notiks, bet es ļoti gaidu to, lai varētu ķerties vērsim pie ragiem.”

Savukārt ar jauno dziesmu “I Got The Power” Samanta Tīna iestājas pret stereotipiem par sievietēm, atklāja mūziķe. “Mums šobrīd sabiedrība ļoti uzliek tādus rāmjus – kas ir skaisti un kādam ir jābūt skaistumam. Proti, tie visi sociālie mediji, piemēram, “Instagram”, kur ir izvietotas ļoti skaistas, ar “fotošopu” pārveidotas, pielīdzinātas bildes, kādām tām vajadzētu būt. Un tas pauž nepareizu priekšstatu par to, kam ir jābūt skaisti; un vēl jo vairāk – jaunā paaudze uz to skatās un ieslīgst kompleksos par to, ka viņi tādi nav. Līdz galam nesaprot, ka tā “fotošopā” uztaisītā bilde nav reāla. Palasot pētījumus, es ieraugu, ka 70% sieviešu neuzskata sevi par skaistām, un tikai 4% sieviešu atzīst sevi par skaistām. Tie 70% sevi nepieņem līdz galam.”

Ar dziesmu “I Got The Power” Samanta Tīna grib aicināt sievietes “nemeklēt etalonus mākslīgi radītos “fotošopos”, bet pieņemt un mīlēt sevi.”

Mūziķe uzsvēra: “Vai tu jūties skaista, nav saistīts ar to, kā tu izskaties. Tas ir tā, kā mēs sevi pieņemam.”

Singla mūzikas autori ir Samanta Tīna un NiklāvZ, savukārt vārdus ir sarakstījusi Aminata.

Mūzikas video dziesmai “I Got The Power” filmēšana norisinājās tenisa klubā “Enri”, tā idejas autore un režisore ir pati mūziķe, bet operators ir Ritvars Bluka, ar kuru Samanta Tīna sadarbojās arī dziesmas “Still Breathing” videoklipa filmēšanā. Savukārt galveno aktrišu lomas videoklipā atveido stiliste, “body positive” kustības līdere Indra Salceviča un skaistumkaraliene un influencere Katrīne Sauliete.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti