Rīta Panorāma

Intervija ar Madaru Onužāni

Rīta Panorāma

31.07. Rīgas Domā ērģeļmūzikas festivāla noslēguma koncerts

Intervija ar Uldi Akselrodu

«Saldus saule» pulcēs daudzus pašmāju mūziķus un pieminēs Ēriku Ķiģeli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Sestdien, 1. augustā, Saldus Kalnsētas parkā notiks rokfestivāls "Saldus saule", kas uz vienas skatuves pulcēs daudzus labi zināmus pašmāju mūziķus, kuri īpašā programmā pieminēs Ēriku Ķiģeli.

Sestdien, 1. augustā, Saldus Kalnsētas parkā notiks rokfestivāls "Saldus saule", kas uz vienas skatuves pulcēs daudzus labi zināmus pašmāju mūziķus.

"Saldus saule" ir vecākais rokfestivāls Latvijā. Pirmais notika pirms 27 gadiem ar mērķi godināt Ēriku Ķiģeli, kuram šogad apritētu 60.

"Pieminot Ēriku Ķiģeli, viņa dēls Fēlikss šogad ir sapulcinājis vairākus Latvijā labi pazīstamus mūziķus, kuri bijuši Ērika Ķiģeļa laikabiedri un draugi. Būs arī projekts "Rudens vēju muzikants", kurā tiks izpildītas Ērika Ķiģeļa dziesmas maksimāli tuvu tā laika skanējumam," stāsta festivāla rīkotājs Uldis Akselrods.

Projektā "Rudens vēju muzikants" apvienojušies Igo, Vilnis Krieviņš, Guntars Mucenieks, Armands Alksnis, Mārtiņš Burkevics un citi Latvijā populāri mūziķi. Programmā tiks atskaņotas gan joprojām populāras, gan arī kādu laiku nedzirdētas Ērika Ķiģeļa laika Līvu dziesmas un viņa solo skaņdarbi.

Šogad festivāla rīkotāji aicina ierasties festivāla telšu pilsētiņā jau 31. jūlijā no plkst. 19, bet festivāla aktivitātes paredzētas 1.augustā visas dienas garumā, to noslēdzot ar koncertu, kurš sāksies plkst. 16.

Festivāla vakarā uzstāsies arī grupas "The Sound Poets", "Pērkons", "Dzelzs vilks", "Opus pro", "Pienvedēja piedzīvojumi", "Laika suns", "Ryga", "Rusted Wheel", kā arī dziedātāji Ivo Fomins, Linga, Anete.

Uldis Akselrods nākotnē plāno padarīt "Saldus sauli" par vairāku dienu festivālu, taču šī gada mērķis ir uztaisīt maksimāli ideālu vienas dienas festivālu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti