Sākusies pieteikšanās Ineses Galantes talantu konkursā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

15. janvārī sākusies pieteikšanās klasiskās mūzikas talantu konkursā „Ineses Galantes talanti”. Pieteikšanās noslēgsies 1. martā.

Rīkotāji aicina pieteikties konkursā bērnus un jauniešus – jaunos vokālistus, taustiņu, stīgu, kā arī pūšamo un sitamo instrumentu māksliniekus no visas Latvijas.

“Konkurss notiks jau trešo reizi. Iepriekšējie konkursi pierādīja, ka Latvija ir un būs talantu zeme. Mums ir brīnišķīgi jaunie mākslinieki, kurus gaida liela nākotne. Mūsu Fonda uzdevums ir palīdzēt viņiem pieteikt sevi uz Latvijas koncertskatuvēm, kā arī dot impulsus un ieročus viņu izaugsmei – saviem laureātiem palīdzam nokļūt meistarklasēs, starptautiskos konkursos, gādājam par instrumentiem. Liela loma bērnu un jauniešu talantu izkopšanā ir skolotājiem. Šogad esam ieviesuši jaunumu – naudas balvas pedagogiem,” stāsta Ineses Galantes fonda vadītāja Diāna Galante.

Talantu konkurss noritēs trīs kārtās. Pirmajā, atlases kārtā dalībniekiem līdz 1.martam jāiesūta elektroniski aizpildīta anketa un saite uz „Youtube” interneta vietnē ievietotu video ar sevis izpildītu, brīvi izvēlētu skaņdarbu. Iesūtītos video izvērtēs kompetenta žūrija, kas augstāko vērtējumu ieguvējus aicinās piedalīties otrajā kārtā – pusfinālā. Pusfināli norisināsies četrās pilsētās – 9. un 10. aprīlī Rīgā, 11. aprīlī Cēsīs, 14. aprīlī Ventspilī un 15. aprīlī Rēzeknē, kad noklausīšanās laikā bērniem un jauniešiem būs jāatskaņo divi brīvi izvēlēti kontrastējoši skaņdarbi. 7.- 8. maijā konkursa trešajā kārtā pulcēsies veiksmīgākie pusfinālu dalībnieki uz konkursa finālu, kur jaunajiem mūziķiem būs jāatskaņo brīvas izvēles divi kontrastējoši skaņdarbi.

Arī šogad skatītāji varēs izteikt savu atbalstu jaunajiem māksliniekiem, piedaloties publiskajā balsojumā, kas sāksies 21. martā internetā. Konkursa dalībnieks, kurš būs saņēmis visvairāk skatītāju balsu, saņems vērtīgu publikas simpātijas balvu.

Konkursa uzvarētāji saņems diplomus un naudas balvas attiecīgi iegūtajai vietai – 400 (I vieta), 200 (II vieta) vai 100 (III vieta) eiro apmērā, pusgada mācību stipendijas 600 eiro kopsummā katrs, kā arī pirmo vietu ieguvējiem būs iespēja uzstāties „Summertime – aicina Inese Galante” festivālā Dzintaru koncertzālē. Otro vietu ieguvējiem būs iespēja uzstāties Ineses Galantes fonda rīkotajos koncertos. Visiem talantu konkursa kategoriju laureātiem būs iespēja pilnveidot savu meistarību klasiskajā mūzikā profesionālu Latvijas un ārvalstu mākslinieku vadītajās meistarklasēs.

Novērtējot skolotāja nozīmīgo lomu jauno mākslinieku talantu izkopšanā, īpašas balvas paredzētas konkursa dalībnieku pedagogiem, sākot ar iespēju klātienē apmeklēt festivālu „Summertime – aicina Inese Galante” un Ineses Galantes fonda veicināšanas balvām visiem konkursa dalībnieku pedagogiem līdz naudas prēmijām pusfināla labāko dalībnieku pedagogiem un konkursa fināla kārtas laureātu pedagogiem.

Konkursa nolikums - inesesgalantestalanti.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti