Sākusies pieteikšanās akadēmiskās mūzikas izpildītāju konkursam «Radīti mūzikai»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Televīzija (LTV) izsludinājusi akadēmiskās mūzikas izpildītāju konkursa "Radīti mūzikai" dalībnieku atlasi. Pieteikšanās projektam noritēs līdz 20.janvārim.

Šogad LTV ēterā atgriežas klasiskās mūzikas izpildītāju konkurss "Radīti mūzikai", kura mērķis ir iepazīstināt skatītājus ar jauniem izpildītājiem, paplašināt klasiskās mūzikas klausītāju loku un palielināt tās nozīmi sabiedrībā, parādīt, ka ar televīzijas pārraides palīdzību popularizēta klasiskā mūzika var būt aizraujoša pat tiem cilvēkiem, kuri klasisko mūziku ikdienā nebauda, palīdzēt uzlabot dalībnieku sniegumu, pārvēršot viņus no parastiem klasiskās mūzikas izpildītājiem par klasiskās mūzikas zvaigznēm.

„Pēc pērnā gada sapratām, ka lai nu kas, bet Latvijā talantīgi jaunieši, kas spēlē, dzied, vai kā savādāk darbojas šajā žanrā netrūkst, un  ar vienu raidījumu tiešām būtu grēks sešus izcelt, parādīt tautai un ar to viss noslēgtos. Mēs jau pagājušajā gadā pēc fināla nolēmām, ka noteikti  2015. gadā un, visticamāk, ka arī 2016. gadā šo projektu turpināsim,” stāsta LTV Programmu daļas direktore Jana Semjonova, norādot, ka „atsaucība ir liela, un vēl līdz 20.janvārim visiem talamtīgajiem ir iespēja pieteikties, lai tiešām pierādītu, ka viņi ir radīti mūzikai.”

Līdz 20.janvārim tiek gadīti pieteikumi dalībnieku atlasei no jauniem mūziķiem (instrumentālisti un dziedātāji) vecumā no 15 līdz 25 gadiem, kā arī augstāko izglītības iestāžu mūzikas studentiem un īpaši apdāvinātiem mūzikas skolu audzēkņiem.

Konkursā piedalīsies astoņi jaunie izpildītāji ar mērķi atklāt dažādus mūziķu izpausmes aspektus - demonstrējot virtuozitātes spožumu, melodijas spēles meistarību, uzstājoties kopā ar slaveniem klasiskās mūzikas izpildītājiem, interpretējot pazīstamus klasiskās mūzikas un popmūzikas skaņdarbus, kā arī demonstrējot improvizācijas prasmes un spēju savaldzināt auditoriju.

Pieteikties konkursam var LTV mājaslapā.

Kā vēstīts, "Radīti mūzikai" pirmo reizi norisinājās pērn, kļūstot par pirmo klasiskās mūzikas šovu televīzijas šovu vēsturē.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti