Sākusies koru pieteikšanās nākamā gada Pasaules koru olimpiādei Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas kori no šodienas var pieteikties nākamā gada Pasaules koru olimpiādei, kas notiks Rīgā 2014.gada 9. līdz 19.jūlijā, laikā, kad Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta. To šodien īpašā pasākumā Latvijas Universitātes aulā paziņoja olimpiādes rīkotāji.

Labākajiem Latvijas koriem, kas tiks noskaidroti šīs vasaras koru finālsacensībās pirms Dziesmu svētkiem jeb tā sauktajos Koru karos 29.jūnijā, dalība koru olimpiādē būs bez maksas, stāsta viens no olimpiādes mākslinieciskajiem vadītājiem, diriģents Romāns Vanags:

„Mēs esam nonākuši pie iespējas, ka koriem, kas būs uzvarētāji savās kategorijās - jauktajiem koriem, sieviešu, vīru koriem un senioru koriem (šāda kategorija Pasaules koru olimpiādē būs pirmo reizi) - bez dalības maksas tikt īpaši uzaicinātiem piedalīties Pasaules koru olimpiādes sacensībās.”

Pasaules koru olimpiādes rīkotāji šodien arī atklāja galvenos olimpiādes starptautiskos māksliniekus. Rīgā koncertēs un meistarklases sniegs divas pasaules vadošās a cappella grupas - „King's Singers” no Lielbritānijas un „The Real Group” no Zviedrijas. Koru olimpiādes īpašais viesis būs pazīstamais amerikāņu komponists Mortens Lauridsens.

Kopumā pasaules koru olimpiādē piedalīsies 20 tūkstoši dalībnieku no vairāk nekā 70 pasaules valstīm. Koru sacensības notiks 10 labākajās Rīgas koncertzālēs. Lielākie pasākumi būs dalībnieku gājiens un seši lielkoncerti "Arēnā Rīga", kā arī koru lielkoncerts Mežaparka Lielajā estrādē.

Pasaules koru olimpiādes laikā notiks arī pasaules kora mūzikas zvaigžņu meistarklases un semināri. Kopumā Pasaules koru olimpiādes laikā iecerēti vairāk nekā 100 koru koncerti un uz tās pasākumiem rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs pieejamas vairāk nekā 70 tūkstoši biļešu.

Pasaules koru olimpiāde Rīgā notiks 2014.gadā no 9. līdz 19.jūlijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti