Kultūras ziņas

Figurālās glezniecības izstāde

Kultūras ziņas

"esARTE" – Elmāra Seņkova teātra apvienība

Saksofonistam Zintim Žvartam – 50

Saksofonists Zintis Žvarts 50. jubileju svin ar koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

15. janvārī 50. jubileju svin viens no daudzpusīgākajiem Latvijas mūziķiem – saksofonists Zintis Žvarts. Nedēļas nogalē koncertzālē “Cēsis” mūziķis rīkos īpašu jubilejas koncertu, kurā uzstāsies kopā ar savā dzīvē un karjerā svarīgiem un tuviem kolēģiem. Bet dzimšanas dienu Zintis Žvarts aizvadīja darbā – Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas skolā.

Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas skolā, ko savulaik absolvējis arī šīs dienas jubilārs, rīts pūšaminstrumentu klasē sākas rosīgi. Piecdesmitās dzimšanas dienā saksofonistam un mūzikas skolotājam Zintim Žvartam ir ieplānotas stundas.  

Zintis Žvarts atzīst, ka būt par mūzikas skolotāju nav viegli: “Ne velti pedagoģija ir zinātne.”

Žvarts stāsta: “Reizēm izdodas, reizēm negaidīti kaut kas ļoti labi pagriežas. Cits varbūt skolas laikā neko daudz labu nevar dabūt no sevis ārā, bet vēlāk izrādās, ka viņš ir brīnišķīgs mūziķis un mākslinieks. Nav viegli atrast vārdus, kā muzicēt, kā atrast to pašu svarīgāko. Kaut ko pateikt caur instrumentu, mēģināt ar dažām notīm pateikt kaut ko būtisku.”

Zinta Žvarta mūziķa karjera veidojusies ļoti atšķirīgu muzikālo stilu iespaidā. Saksofonists uzstājies gan ar šlāgermūzikas zvaigznēm, gan spēlējis džezu vairākos Rīgas bigbendos. Pēdējos gados pievērsies arī solo muzicēšanai. Sevi uzskata par universālu mūziķi.

Ir ļoti forši, ka tu vari darboties visur, ka tevi uzaicina jebkurš no projekta vadītājiem. Vari spēlēt tajā stilā, un uz tevi var paļauties, ka tu saproti un zini, kas ir jādara un kā jāspēlē,” bilst Žvarts.

Lai atzīmētu apaļo dzimšanas dienu, viņš rīko īpašu koncertu, kurā kopā muzicēt aicinājis Latvijas populāros mūziķus, ar kuriem kopā iets muzikālais ceļš. Koncertā uzstāsies īpaši jubilejas vakaram veidots bigbends – orķestris “ZŽ 50” un grupa “Big Al and The Jokers”.

“Ja reiz ir iemesls kaut ko darīt, tad arī kaut ko uzaranžēt, kaut ko izdarīt jaunu un savādāku. Tā kā dzīvē sanācis spēlēt ļoti dažādos sastāvos un dažādos stilos, tad tā mūzika arī ir stilistiski salikta krustām šķērsām. Varētu būt interesants koncerts,” spriež jubilārs.

Zinta Žvarta jubilejas koncerts Vidzemes koncertzālē “Cēsis” izskanēs piektdien, 17. janvārī, savukārt Rīgas publikai stilistiski dažādo saksofonista mūziku būs iespēja novērtēt februāra sākumā VEF Kultūras pilī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti