Saksofonists Toms Rudzinskis piedalās starptautiskā virtuālā bigbendā labdarībai cīņā ar Covid-19

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latviešu džeza saksofonists Toms Rudzinskis projektā “World Home Jazz Orchestra” pārstāv Baltijas valstis, atbalstot labdarības akciju Covid-19 pandēmijas pirmās palīdzības personālam, medijus informē mūziķis.

Rudzinskis skaidro, ka "World Home Jazz Orchestra" bigbenda sastāvā ir profesionāli džeza mūziķi no 17 valstīm, kas apvienojušies, lai dalītos ar mūziku un pievērstu uzmanību atbalstam mediķiem un citiem pirmās palīdzības profesionāļiem. Kompozīcija "Revival" ("Atdzimšana") tapusi īpaši šim projektam, tās autors ir projekta iniciators komponists Igors Kogans (ASV/Izraēla).

Video Rudzinskis spēlē kopā ar Aleksu Hānu, Džeju Metkalfu (BetterSax), Kaori Kobajaši un citiem.

Ladarības akcija "Frontline Responders Fund" ("Pirmās palīdzības personāla fonds") aicina ziedot, lai palīdzētu apgādāt mediķus visā pasaulē ar pirmās nepieciešamības precēm – maskām, cimdiem un citām lietām, kas nepieciešamas drošam darbam.

Toms Rudzinskis
Toms Rudzinskis

Saksofonists Toms Rudzinskis pandēmijas laikā strādā no mājām, piedaloties dažādās virtuālās sadarbībās un komponējot jaunu mūziku. 2020. gada sākumā mūziķis pirmatskaņoja un ierakstīja savu jaundarbu - svītu mūsdienu džeza bigbendam “Space Big Band” - sadarbībā ar godalgoto dāņu kontrabasistu, komponistu Kenetu Dālu Knudsenu. Šī jaundarba, kā arī Rudzinska kvinteta "ABYSS" jaunais albums gaidāms drīzumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti