Rīta Panorāma

Pirmās Adventes koncerts Rīgas Domā

Rīta Panorāma

Intervija ar grupu "Latvian Voices"

Piesaka jaunu saksofonu festivālu "Jazz Room"

Saksofonists Paškevičs: Džezs dzīvo mūsos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pašmāju mūziķi, kuri aizrautīgi popularizē džezu un gatavo saksofonu festivālu „Jazz Room”, jau sestdien, 26.novembrī, organizē koncertu “Tenor Legacy: Baltic Stars”, kurā piedalīsies Baltijas vadošie džeza saksofonisti, tai skaitā festivāla organizators Deniss Paškevičs.

Ja nebūtu izgudrots saksofons, ne tikai daudzi skaņdarbi izklausītos citādi, bet daži mūzikas žanri vispār pat nepastāvētu. Iespējams, mēs nepazītu džezu, kurā tieši pirms 170 gadiem izgudrotā saksofona loma ir nepārvērtējama.

Paškevičs Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” taujāts par to, ko viņš darītu, ja nebūtu saksofona, atzina: „Es noteikti spēlētu flautu vai klavieres, ko es jau daru. Bet džezs dzīvo mūsos, tas uz kā spēlējam džezu ir vēlākā izvēle.”

Paškevičs spēlē saksofonu 25 gadus, un viņš tagad „loģiski ir nonācis līdz tam punktam, lai propagandētu džeza un saksofona mūziku.”

Festivāls jau ir izpelnījies klausītāju atzinību, kas liek domāt, ka cilvēki Latvijā mīl šo mūziku: „Mūsu festivāls būs orientēts uz eklektiku, bet ne noteikti uz vieglo džezu, saucamo smooth džezu, tāpēc turēšu dramturģisko rāmi, lai cilvēkiem parādītu to, ko saprotam ar klasisko džezu, nedaudz avangarda, svingu, bībopu, hārdbopu arī oriģinālkompozīcijām.”

Vēstīts, ka saksofonists Paškevičs pieteica jaunu saksofonu festivālu “Jazz Room” četrās sesijās. Pirmā sesija “Tenor Legacy: Baltic Stars” notiks 26. novembrī K. K. fon Stricka villā Aristīda Briāna ielā 9.

Festivāla apmeklētājiem būs iespēja piedalīties meistarklasēs, kurās džeza virtuozi aicinās: "Labāk vienreiz nāciet un uzspēlējiet, lai jūs sajustu instrumentu!”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti