Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Mārtiņu Bondaru

Rīta Panorāma

Intervija ar Tomu Treibergu un Svenu Kuzminu

Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" draugu koncerti

Sākas Ziedoņa fonda «Viegli» draugu Ziemassvētku koncerti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

“Mēs skaitījām un nonācām pie Viena” – tā savus nu jau tradicionālos Ziemassvētku laika koncertus piesaka Dzejnieka Imanta Ziedoņa fonda “Viegli” draugi. 

Piecu koncertu sērija Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā sākas piektdien, 16.decembrī. Skatītāju atsaucība ir tik liela, ka “Viegli” draugi rīko papildkoncertu – svētdien plkst. 13.00.

Ienākumus no koncertu biļešu pārdošanas fonds izmantos, lai pavasarī pasniegtu “Laiks Ziedonim” balvu, un biļetes tagad var iegādāties vairs tikai uz papildkoncertu.

Imanta Ziedoņa dzejoļu cikls ''Es skaitīju un nonācu pie Viena” fonda draugu mūziķus iedvesmoja jau pirmā albuma tapšanas laikā. Sacerēt dziesmas ar Ziedoņa dzeju ir viegli, jo tajās ir ritms, atklāja mūziķis un Imanta Ziedoņa fonda “Viegli” pārstāvis Goran Gora.

“Meklējam Ziedonī to dziļumu, to skaistumu, to vienkāršību,” saka Goran Gora.

Savukārt Imanta Ziedoņa fonda “Viegli” pārstāve Ināra Kehre piebilst, ka cilvēki ir sapratuši - Ziedoņa muzejs nav tikai tas, ko dara fonds “Viegli”, tas ir arī viss, ko jebkurš dara saistībā ar Ziedoni, ar viņa darbiem, ar viņa mantojumu jebkurā Latvijas vietā, jebkurā pasaules vietā. 

Šis ir jau piektais gads, kad notiek fonda "Viegli" Ziemassvētku koncerti Dzelzceļa muzejā. 

Koncertos būs dzirdamas dziesmas no jaunā albuma "Loks paliek vaļā", kā arī jau iepazītas melodijas no albumiem "Viegli" un "Vakars. Pietura. Jasmīns".

Koncertos uzstāsies mūziķi, kuri piedalījušies visu trīs albumu ierakstā - Renārs Kaupers, Māra Upmane-Holšteine, Jānis Holšteins-Upmanis, Raimonds Gusarevs, Jānis Strapcāns, Kārlis Kazāks un citi.

Koncertu režisors ir Viesturs Meikšāns, scenogrāfe - Agnese Kaupere.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti