Sākas vērienīgais mūzikas festivāls «Rīga Jūrmala»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

19. jūlijā Latvijā sākas jaunais, ļoti vērienīgais starptautiskais mūzikas festivāls „Rīga Jūrmala”. Četru nedēļu nogalēs tas piedāvās pasaules augstākās klases orķestru parādi.

Festivālu 19. jūlija vakarā atklās Bavārijas Radio simfoniskā orķestra koncerts Nacionālajā operā, kurā pie diriģenta pults būs izcilā somu diriģente Suzanna Melki, bet solists – vijolnieks Julians Rahlins.

Savukārt 21. jūlijā kopā ar Bavārijas Radio simfonisko orķestri uzstāsies leģendārais pianists Rūdolfs Buhbinders.

Abi koncerti tiešraidē būs klausāmi Latvijas Radio 3 - “Klasika”, bet 21. jūlija koncerts būs skatāms arī Latvijas Televīzijas pirmajā programmā.

Festivāla programmā šajā nedēļas nogalē ir vēl trīs notikumi. Lielajā ģildē ar solokoncertu 20. jūlijā uzstāsies pianists Luks Geņušs, bet Nacionālajā operā –  Julians Rahlins un Rūdolfs Buhbinders. Savukārt 21. jūlijā Lielajā ģildē paredzēts pianista Mārtina Džeimsa Bārtleta solokoncerts.

Festivāls ir privāta iniciatīva, un par tā māksliniecisko vadītāju uzaicināts slavenā Šveices Verbjē festivāla mākslinieciskais vadītājs Martins Engstrēms.

Pjotrs Avens par festivāla "Rīga Jūrmala" māksliniecisko vadītāju Martinu Engstrēmu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt
.

"Ar Martinu [Engstrēmu] es iepazinos nejauši, tie bija tīri personiski sakari. Bet viņam ir stabils bizness un viņam ir interesanti attīstīties tālāk. Pie tam viņš pēc izcelsmes pa pusei ir zviedrs, 1973. gadā Latvijā bijis kāzu ceļojumā un viņam saglabājušās labas atmiņas par Latviju. Un, kad mēs iepazināmies un aicinājām viņu mums palīdzēt, viņš piekrita. Un tas, ka mums būs tik unikāla programma, protams, ir viņa nopelns,” norāda festivāla padomes vadītājs Pjotrs Avens.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti