Sākas valsts konkursu fināli mūzikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

8. februārī ar Latvijas mūzikas skolu un vidusskolu jauno akordeonistu valsts konkursa finālu sāksies labāko audzēkņu izvērtēšana. Šajā mācību gadā notiek arī valsts konkursi kokles un ģitāras spēlē, kā arī mūzikas vēsturē un teorijā.

8. un 9. februārī Ulbrokas Mūzikas un mākslas skolā valsts konkursa finālā piedalīsies 81 akordeonists. Savukārt koklētāju valsts konkursa finālā 11. un 12. februārī Augusta Dombrovska mūzikas skolā piedalīsies 49 audzēkņi.

Arī 60 jaunajiem ģitāristiem valsts konkursa fināls norisināsies Augusta Dombrovska mūzikas skolā, taču 16. un 17. februārī.

Visbeidzot Latvijas profesionālās vidējās mūzikas izglītības iestāžu izglītības programmas "Mūzikas vēsture un teorija" audzēkņu valsts konkurss notiks12. aprīlī Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā.

Mūzikas skolu audzēkņi, kuri nokļuvuši finālā, jau ir pārvarējuši konkursa divas kārtas (mūzikas skolā un reģionā), mūzikas vidusskolu audzēkņi vienu - atlases kārtu mūzikas vidusskolā.

Latvijas profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās mūzikas izglītības iestāžu audzēkņu valsts konkursi katru gadu notiek dažādās izglītības programmās. Konkursa mērķi ir attīstīt audzēkņu profesionālās prasmes un uzstāšanās kultūru, pārraudzīt izglītības kvalitāti profesionālās ievirzes un vidējās mūzikas izglītības sistēmā, apzināt profesionālās ievirzes izglītības sistēmas tālākās attīstības vajadzības un iespējas, un stiprināt Vispārējo Dziesmu un deju svētku tradīciju un procesa nepārtrauktību, veicinot audzēkņu interesi par latviešu oriģinālmūziku.

Valsts konkursu norise un dalībnieku saraksti pieejami Latvijas Nacionālā kultūras centra mājaslapā.

Valsts konkursu rīkotāji aicina ikvienu interesentu klātienē vērot finālu norisi. Ieeja tajos ir bez maksas. Sākums - plkst. 10.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti