Kultūras ziņas

Jaņa Rozentāla "Dzīves deja" Tallinā

Kultūras ziņas

Izdots Ilzes Jansones "Laika rēķins"

Sākas I starptautiskais akordeonistu konkurss

Sākas starptautiskais akordeonistu konkurss «Concord of Sounds»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Līdz 20. maijam Mārupes Mūzikas un mākslas skola sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Akordeona klasi un starptautisko mūzikas skolu asociāciju “Con Anima” rīko Pirmo starptautisko akordeonistu konkursu “Concord of Sounds 2021”. Tas norisināsies attālināti, piedaloties vairākiem simtiem jauno akordeonistu no vairāk nekā trīsdesmit valstīm.

Pirmā starptautiskā akordeonistu konkursa “Concord of Sounds 2021” dalībnieki attālināti sacentīsies solo izpildījuma, vieglās mūzikas žanra, ansambļa un orķestra kategorijās.

Konkursa direktors Spodris Kačāns stāsta: “Ir ļoti interesanti strādāt ar cilvēkiem, kas ir no tik dažādām valstīm. Te ir gan dažāda kultūra, sava izpratne par notiekošo, arī valodas ziņā. Tas viss ir interesanti un liels izaicinājums. Daudzos pasaules reģionos situācija ir dažāda. Dažāda ir arī izglītības sistēma.”

Starptautiskā konkursā mūzikas skolu, vidusskolu un mūzikas augstskolu audzēkņu sniegumu video ierakstā vērtēs teju 40 žūrijas pārstāvji, kuru vidū ir pedagogi, profesionāli mūziķi un izcilākie akordeona spēles virtuozi.

Konkursa “Concord of Sounds” žūrijas pārstāve, akordeoniste Anna Grigorjeva atzīst, ka iziet uz skatuves un nospēlēt ir vieglāk nekā izveidot video ierakstu: “Ja taisa video, tad katru reizi gribas vēl, vēl, vēl. Maza kļūdiņa un vēlreiz. Mēs cenšamies vērtēt objektīvi. Kā bērns vispār jūtas uz skatuves, ko vispār var parādīt. No mākslinieciskās izpratnes, ko tieši ar mūziku var parādīt.”

Konkursa žūrija jau ir saņēmusi visu dalībnieku video ierakstus, un vērtēšanas darbs ir sācies. Starptautiskā akordeonistu jauno izpildītāju konkursa laureātus paziņos 20. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti