Panorāma

Policija notvērusi viltus sociālo darbinieku grupējumu

Panorāma

Kā palielināt eiro atbalstītāju skaitu?

Sākas Senās mūzikas festivāls

Sākas Senās mūzikas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ar koncertu Rīgas Sv. Jāņa baznīcā 10.jūlija vakarā sāksies 19. Starptautiskais Senās mūzikas festivāls, lsm.lv informē festivāla rīkotāji.

Festivāla uzmanības lokā šoreiz ir mūzika no gregoriskā dziedājuma līdz Vīnes klasikai, liekot uzsvaru uz itāļu, vācu un franču baroka pērlēm.

Senās mūzikas festivāla atklāšanas koncertā uzstāsies Rīgas Doma zēnu koris un „Collegium musicum Rīga” diriģentu Mārtiņa Klišāna un Māra Kupča vadībā. Skanēs viens no baroka mūzikas superhitiem – Pergolēzi kantāte „Stabat Mater”, kur solo izpildīs soprāns Elīna Šimkus un kontrtenors Sergejs Jēgers. Pergolēzi apjomīgā motete "Stabat Mater" tiek uzskatīta par vienu no baroka laikmeta dižākajiem šedevriem. Vinčenco Bellīni šo opusu nodēvējis par “sāpju dievišķo poēmu”.

11.jūlijā festivālu Mazajā ģildē turpinās franču baroka meistardarbi „Sinfonietta Rīga” baroka ansambļa izpildījumā, bet Lestenes baznīcā - vokālās grupas "Schola Cantorum Riga" un saksofonista Ginta Pabērza labdarības koncerts "Vigilia". Savukārt 12.jūlijā koncertā „Bahs, Hendelis un Korelli” kopā ar mūsu klavesīnisti Ievu Salieti un čellisti Ilzi Gruduli spēlēs viena no mūsdienu spožākajām blokflautistēm – Doroteja Oberlingere.

Mazajā Mežotnes pilī 12.jūlijā klausītājus gaida itāļu čella virtuozs Mario Brunello, bet Rīgas Domā - Sergejs Jēgers kopā ar viduslaiku dziedājumu meistariem – vokālo grupu „Schola Cantorum Riga”.

Senās mūzikas festivāla Rundāles diena 13.jūlijā sāksies pulksten 15.00 ar koncertuzvedumu bērniem „Pasaka par kurpnieksievu un zelta kurpēm” pils Baltajā zālē. Muzikālajā pasakas uzvedumā bērnus priecēs krāšņi tērpi, skaistas senās mūzikas skaņas un deju raksti baroka deju grupas un baleta studijas „Freska” solistu izpildījumā. Kurpnieksievas lomā iejutīsies dziedātāja Ieva Parša. Pulksten 18.00 Rundāles pils Baltajā zālē spēlēs baroka orķestris „Collegium musicum Rīga” diriģenta Māra Kupča vadībā, bet 20.00 uzstāsies izcilais vēsturiskā atskaņojuma lietpratējs itāļu vijolnieks Rikardo Mināzi. Koncertā „Itāļu baroka šedevri” Rikardo Mināzi spēlēs kopā ar "Sinfonietta Rīga".

Senās mūzikas festivālu noslēgs koncerts „Kremerata Baltica. Baroka svētki pils dārzā”, kurā dzīvespriecīgo Bokerīni, Haidna un Tēlemaņa mūziku atskaņos pagājušajā vasarā „Kremerata Baltica” festivāla koncertos iepazītais čellists Mario Brunello un orķestris „Kremerata Baltica”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti