Kultūras ziņas

Operā skanēs Dž.Verdi "Rekviēms"

Kultūras ziņas

Vārds Latvijas dizaineriem

Rokoperai "Lāčplēsis" - 25

Sākas rokoperas «Lāčplēsis» 25 izrāžu sērija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ar izrādi 30.oktobrī Ādažos aizsākas mēnesi ilga rokoperas „Lāčplēsis" izrāžu sērija, kuras laikā „Lāčplēsis" piedzīvos 25 izrādes lielākajās Latvijas pilsētās.

Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokoperas "Lāčplēsis" 25.jubilejai veltītais jauniestudējums tiks izrādīts arīdzan Ventspilī, teātra namā „Jūras vārti", Latgales vēstniecībā „Gors" Rēzeknē un, protams, arī Rīgā, Kongresu namā un citviet.

Lāčplēša loma uzticēta diviem vīriem – aktierim Juri Jopem un dziedātājam Daumantam Kalniņam. Savukārt Kangara lomu pieņēmis dziedātājs Marts Kristians Kalniņš.

„Tieši šis ir tas laiks, kad arī tā jaunā paaudze varētu tikt ieinteresēta nākt uz šiem pasākumiem," norāda Kangara lomas atveidotājs Marts Kristians Kalniņš.

Savukārt Lāčplēsim Jurim Jopem rokoperas mūzika šķiet ļoti moderna un stilistiski piemērota šim laikam.

„Krāsaina, dažāda, ar plašu vērienu," mūziku raksturo Jope.

Mēs nekad nebūsim tā paaudze, kas mums izcīnīja brīvību," uzsver izrādes režisore Inese Mičule. „Mēs nekad vairs nevarēsim redzēt to „Lāčplēsi", kas bija pirms 25 gadiem, un piedzīvot tās sajūtas. Visu, ko mēs varam, - godīgi, ar atdevi, profesionāli darīt savu darbu."

Izrādes horeogrāfe ir Olga Žitluhina, tērpus stilizējusi māksliniece Anna Heinrihsone. Organizatori neslēpj, ka šis ir arī viens no pēdējo gadu dārgākajiem teātra un mūzikas mākslas projektiem – kopējās iestudējuma sagatavošanas un mēnesi ilgās turnejas izmaksas sasniedzot turpat pusmiljonu eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti