Panorāma

ASV senators: Krievija turpina būt izaicinoša un provokatīva

Panorāma

Neatkarības "de facto" atjaunošanas diena

Rīt sāksies Pēterbaznīcas festivāls "Dominante"

Sākas Rīgas Svētā Pētera baznīcas festivāls «Dominante»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No piektdienas, 21.augusta, līdz svētdienai, 23.augustam, Rīgas Svētā Pētera baznīcā notiks festivāls "Dominante".

Trīs dienās klausītāji varēs baudīt koncertu triādi, kas sakārtota pēc Pāvila pirmajā vēstulē korintiešiem nosauktās formulas. Pirmajā dienā tā būs ticība, otrajā - jaunie talanti jeb cerība, bet trešajā - mīlestība.

Kā stāsta festivāla idejas autors un mākslinieciskais vadītājs Uģis Brikmanis, festivāls neorientējas tikai uz izpildītājiem, bet ideju rosināt cilvēkus domāt par sakrāliem jautājumiem, klausoties mūziku.

"Pirmajā dienā - 20.gadsimta beigu puses jaunā garīguma dižgari. Džonatans Hārvijs, Džons Taveners, Arvo Perts astoņdesmitgadnieks. Kamerkoris "Ave Sol" paplašinātā sastāvā, Vidzemes kamerorķestris, pianists Reinis Zariņš ar Andri Veismani pie diriģenta pults. Otrā diena - cerība. Mūsu jaunākais, spožākais talants Georgs Kjurdians. Leipcigas Baha festivāla laureāts, skatītāju balvas ieguvējs ar klaviermūzikas solo koncertu. Arī Lindas Leimanes jaundarbs. Trešā diena - mīlestība. Viens no skaistākajiem mīlestības dziedājumiem, kāds vispār pasaulē ir uzrakstīts. Čehu, franču, amerikāņu komponista Bohuslavs Martinū, izdzirdējis Marijas Kallas balsi, uzrakstīja operu "Ariadne". Dziedās Kristīne Gailīte un divas jaunās operas uzlecošās zvaigznes baritoni Rihards Millers un Kalvis Kalniņš," stāsta stāsta Uģis Brikmanis.

Kā vēstīts, festivāla "Dominante" ideja ir rosināt cilvēkus, klausoties mūziku, pārdomāt sakrālus jautājumus un atrasties nebeidzamajā ceļā uz atbildēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti