Kultūras ziņas

Kino "Citadele" 10 gadi!

Kultūras ziņas

Latvijas kino veidotāji paraksta petīciju

Sākas "Rīgas laika" festivāls

Sākas «Rīgas Laika» festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pirmdien sākas žurnāla „Rīgas Laiks" festivāls – līdz sestdienai Rīgā  notiks dažādi pasākumi, kuri paredzēti gan apmeklētāju izklaidēšanai,  gan izglītošanai. Tostarp žurnālam veltīta izrāde „Gaismotāji", kura būs skatāma Jaunā Rīgas teātra repertuārā arī pēc festivāla beigām.

Īpaša vieta žurnāla 20 gadu jubilejas svinēšanā atvēlēta mūzikai – būs klausāms tunisiešu  džezs, tuviešu rīkles dziedātāji, kā arī simfoniskā mūzika.

Dzelzceļš – tā ir ceļošana, ceļošana – tie ir jauni iespaidi, un tajos savukārt ir tik patīkami dalīties arī ar citiem. Par to un  ne tikai par to mūziķa un dziedātāja Laimja Rācenāja un viņa orķestra koncertā Dzelzceļa muzejā trešdien.

Savu unikālo dziedāšanas manieri Laimis Rācenājs izstrādāja, studējot Tallinā, kur bijis grupas „Modern Fox" dalībnieks, bijis arī apvienību „Barbershop Quartet" un „New Murphy Band" sastāvā. Strādājis koncertprogrammās Krievijā un Skandināvijā un savulaik paguvis dziedāt arī grupā „Līvi". Taču viņa vārds vairāk saistās ar tā dēvēto noskaņu mūziku - džezu, Eiropas tautu un arī amerikāņu mūzikas raksturīgāko pieturas punktu interpretējumiem. Dziedātājs sadarbojies ar vairākiem komponistiem, tostarp Kārli Lāci un Raimondu Paulu, kurš par mūziķi teicis, ka Rācenājs ir vienīgais Latvijas profesionāli izglītotais džeza dziedātājs, kurš dzied ne tikai džezu.

"Rīgas Laika" festivāla atklāšanas koncerts notiks otrdienas vakarā ar Sergeja Prokofjeva kantātes Oktobra revolūcijas 20. gadadienai pirmatskanojumu Lielajā Ģildē, ko veiks Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, diriģents - Normunds Šnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti