Sākas pirmais starptautiskais koru konkurss «Rīga dzied»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Trešdien, 1.maijā, sāksies un līdz nedēļas nogalei Rīgā risināsies Pirmais Starptautiskais koru konkurss „Rīga dzied”, kura centrālais notikums būs konkurss „Imanta Kokara kora balva”. Rīgā ieradīsies vairāk nekā 30 koru no 11 pasaules valstīm, Latviju konkursā pārstāvēs pieci koru kolektīvi.

Sapni par lieliem koru pasākumiem Rīgā savulaik loloja leģendārais diriģents Imants Kokars. Tas sāka īstenoties pirms pieciem gadiem, kad Rīgā notika Pasaules koru olimpiāde, kam dažus gadus vēlāk sekoja Eiropas koru olimpiāde, un nu izveidots jauns konkurss tieši ar Rīgas vārdu, kas notiks reizi divos gados.

Romāns Vanags: Par konkursu “Rīga dzied”
00:00 / 00:23
Lejuplādēt

Kā sarunā ar „Latvijas Radio3” „Klasika” atzina konkursa mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags – koru sniegumā varam sagaidīt kvalitātes, kas allaž svarīgas bija arī Imantam Kokaram.

“Tās ir novitātes kora mūzikā, tas ir jaunu meklējumu ceļš, un man ir liels prieks, ka tie kori, kas šeit piedalās, daudzi no viņiem ir augstas raudzes kori, un, redzot viņu programmas, tur būs šīs koru novitātes, būs šie jauna ceļu meklējumi, gan skaņas, gan kompozīciju, gan priekšnesuma ziņā, kas noteikti pavērs jaunu ceļu, jo Imants Kokars pats vienmēr bija jaunu ceļu sācis un gājējs,” sacīja Vanags.

“Tā kā es domāju, ka tas turpinājums ir tieši tas, ko Imants Kokars visvairāk vēlējās. Lai mēs esam atpazīstami pasaulē, un lai mēs pazīstam pasauli,” piebilda Vanags.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti