Kultūras ziņas

Festivāls "Lampa" - iespēja parunāties

Kultūras ziņas

Atklāj atjaunoto Rīgas Motormuzeju

Sākas mūzikas festivāls "Liepājas vasara"

Sākas mūzikas festivāls «Liepājas vasara»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Liepājā 1.jūlija vakarā ieskanēsies mūzikas festivāls “Liepājas vasara”. Tā namatēvs – Liepājas simfoniskais orķestris, kas simfoniskās un kamermūzikas koncertu ciklā laikā līdz 28. augustam piedāvās astoņus mūzikas vakarus. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt ne tikai pašmāju māksliniekus, bet arī vairākas ārzemju zvaigznes.

"Liepājas vasara" ir leģendārā Liepājas simfoniskās mūzikas koncertu vasaras cikla pēctecis. Tā saknes meklējamas tālajā 1783.gadā – festivāla aizsācējs bijis toreizējais Kurzemes un Zemgales hercogs Pēteris Bīrons. Vasaras koncertu cikls 2010.gadā ticis atjaunots un nu jau ir kļuvis par pilsētas ikgadēju tradīciju.

"Līdz ar koncertzāles atklāšanu šis festivāls ir kļuvis vēl krāšņāks, iespaidīgāks, un apmeklētājiem līdz ar to ir iespēja apmeklēt koncertu ar starptautisku mākslinieku piedalīšanos arī no ārzemēm," norāda Liepājas kultūras pārvaldes kultūras projektu vadītājs Ainars Ronis.

Sastapām Liepājas simfoniskā orķestra māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu Atvaru Lakstīgalu koncertzālē "Lielais Dzintars", aktīvi gatavojoties šīvakara atklāšanas koncertam. Šovakar skanēs programma "Vijoļu virtuozi" kopā ar starptautiski atpazīstamu duetu – Jevgēņiju Geļenu un Jegoru Grečišņikovu. Tas gan nebūšot vienīgais no pārsteigumiem, kas būs gaidāmi turpmākajos festivāla koncertos.

"Šis festivāls mums ir nozīmīgs ar to, ka mēs pirmo reizi sadarbojamies ar Francijas Kultūras institūtu, kuri mums piedāvā vienu ļoti, ļoti izcilu franču pianistu, kurš mūs priecēs ar savu solokoncertu šajā festivālā. Es pats personīgi ļoti gaidu festivāla noslēgumu, tas ir Mocarta Rekviēms, kas man personīgi ir viens no lielākajiem izaicinājumiem - pēc koncertzāles atklāšanas," stāsta Lakstīgala.

Atvars Lakstīgala atzīst, ka festivāla programmas sastādīšanā organizatori saskārušies ar zināmām problēmām – Latvijā mūzikas ciklu finansējuma plānošana notiekot diezgan vēlu, un tāpēc ar ārzemju māksliniekiem esot salīdzinoši grūti sarunāt iespējamos koncertēšanas laikus, jo tiem bieži vien grafiks ir sastādīts pat četrus gadus uz priekšu. Tomēr diriģents ir pārliecināts, ka festivāla priekšnesumu klāstā ir atrodams kas baudāms ikvienam interesentam.

"Mēs domājam tiešām par klausītāju, lai katrs varētu atrast priekš sevis kaut ko, jo tas žanru loks ir ļoti plašs. Jūs redzat – gan no klasikas, būs arī baroka mūzika, jā, starp citu Intars Busulis "Liepājas vasaras" festivālā būs kopā ar Liepājas simfonisko orķestri," turpina Lakstīgala.

Nākamais koncerts festivāla "Liepājas vasara" programmā notiks jau 6. jūlijā, kad ar solokoncertu uzstāsies franču pianists Vilems Lačumija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti