Sākas Latvijas koru skates

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

6. aprīlī Ogrē un 7. aprīlī Siguldā notiks pirmās šī pavasara Latvijas koru skates, kurās jauktie, sieviešu, vīru un senioru kori rādīs savu māksliniecisko līmeni un gatavību vasarā gaidāmajiem Dziesmu un deju svētkiem. Skatēs, kas turpināsies līdz 19. maijam, piedalīsies 390 kori no visas Latvijas.

„Kopkorī Mežaparka Lielajā estrādē katru kori nevaram identificēt, taču skates ir iespēja katram parādīt savu krāsu un toni. Sajūtas, kas, dziedātājiem piedaloties skatēs, dominē, ir cerība, satraukums, prieks, vilšanās un gandarījums,” stāsta Dziesmu un deju svētku virsdiriģents Mārtiņš Klišāns.

Latvijas koru skates vērtēs Dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta „Līgo” mākslinieciskie vadītāji, Dziesmu un deju svētku virsdiriģenti Aira Birziņa un Ivars Cinkuss, kā arī Dziesmu svētku virsdiriģenti Kaspars Ādamsons, Mārtiņš Klišāns, Sigvards Kļava, Mārtiņš Ozoliņš, Romāns Vanags, Jānis Zirnis, Goda virsdiriģents Juris Kļaviņš, Latvijas Nacionālā kultūras centra koru eksperts Lauris Goss un citi.

Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā 7.jūlijā Mežaparka Lielajā estrādē varenā kopkorī dziedās 250 jauktie, 75 sieviešu, 26 vīru, 40 senioru un arī diasporas kori – kopā ap 13 000 dziedātāju.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki notiks no 2013. gada 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētkiem gatavojas 40 000 dalībnieku - kolektīvi no Latvijas (vairāk nekā 1600, t.sk. 100 mazākumtautību kolektīvi un individuālie izpildītāji skatēs), latviešu diasporas (57) un ārvalstīm (28).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti