Rīta Panorāma

Intervija ar Pēteri Druķi

Rīta Panorāma

Latvijas dzelzceļa vēstures muzeja jaunās ekspozīcijas "Stacijas dzīve" atklāšana

Sākas konkurss "Riga Jazz Stage 2015"

Sākas konkurss «Riga Jazz Stage»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgu šonedēļ pieskandina jaunie džeza talanti, jo 9.aprīlī sācies starptautiskais džeza mākslinieku konkurss "Riga Jazz Stage 2015".

23 džeza izpildītāji piedalīsies konkursa finālā 9.aprīlī, lai sacenstos divās nominācijās - "Džeza vokāls" un "Džeza trompete". Konkursā dalību pieteikuši septiņi trompetisti un 16 vokālisti no Latvijas, Lietuvas, Austrijas, Spānijas, Izraēlas, Vācijas, Slovēnijas, Krievijas, Kanādas, Gruzijas un Lielbritānijas.

Trīs dienu garumā konkursa mājvieta būs kinoteātris "Splendid Palace" Rīgā. 9.aprīlī finālā uzstāsies visi 23 dalībnieki, 10.aprīlī notiks žūrijas izvirzīto superfinālistu koncerts, laureāti tiks paziņoti apbalvošanas ceremonijā 11.aprīlī.

"Riga Jazz Stage" gaidāmi arī īpaši priekšnesumi - 10.aprīlī pēc konkursa superfināla uzstāsies 2014.gada "Grand Prix" ieguvēja - vokāliste Kristīne Prauliņa ar savu jauno koncertprogrammu. Savukārt 11.aprīlī pēc laureātu paziņošanas koncertu sniegs džeza izpildītājs Entonijs Strongs no Lielbritānijas.

"Riga Jazz Stage 2015" balvu fonds paredz naudas balvas pirmo trīs vietu ieguvējiem, tiks pasniegta arī žūrijas balva par labāko improvizāciju, kā arī īpašas balvas no konkursa sadarbības partneriem.

Šogad "Grand Prix" balvas statuetes veidojis latviešu stikla mākslinieks Dainis Gudovskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti