Sākas Jāzepa Vītola pianistu konkursa fināls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jāzepa Vītola 6. starptautiskā pianistu konkursa finālisti un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā aicina uz konkursa fināla koncertiem 24. un 25. oktobrī plkst. 19 Lielajā Ģildē. Programmā Bēthovena, Rahmaņinova, Prokofjeva un Grīga skaistākie klavierkoncerti izcilāko jauno pianistu izpildījumā.

Kā ziņots, no 18. līdz 26.oktobrim Rīgā jau sesto reizi norisinās prestižais Jāzepa Vītola starptautiskais pianistu konkurss. Šīgada konkursa trijās kārtās spēkiem mērojas 19 jaunie pianisti no 9 valstīm. Nenoliedzami lielāko intrigu klaviermūzikas cienītājiem piedāvās konkursa fināls un laureātu koncerts – tā ir reta iespēja redzēt vienkopus savas paaudzes spēcīgākos talantus, kas tikuši cauri konkursa pirmās un otrās kārtas dzirnavām. Kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un diriģentu Mārtiņu Ozoliņu fināla un laureātu koncertos uzstāsies jaunie talanti no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Ukrainas un Japānas.

Šodien, 24. oktobrī pulksten 19 Lielajā Ģidlē uzstāsies pirmie trīs Jāzepa Vītola 6. starptautiskā pianistu konkursa finālisti - Ajane Macura (Japāna), kura izpildīs Ludviga van Bēthovena Piekto koncertu Mibemol mažorā op. 73, Antoņina Suhanova (Latvija), kura izpildīs Sergejs Rahmaņinova Rapsodiju par Paganīni tēmu op. 43 un Motiejus Bazars (Lietuva), kurš izpildīs Sergeja Prokofjeva Trešo koncertu Do mažorā op. 26.

25. oktobrī pulksten 19 Lielajā Ģildē uzstāsies otri trīs Jāzepa Vītola 6. starptautiskā pianistu konkursa finālisti - Dainis Tenis (Latvija), kurš izpildīs Sergeja Rahmaņinova Otro koncertu do minorā op. 18, Andrejs Telkovs (Krievija), kurš izpildīs Edvarda Grīga Koncertu la minorā op. 16 un Oleksijs Kovaļenko (Ukraina), izpildīs Sergeja Prokofjeva Trešo koncertu Do mažorā op. 26.

Jāzepa Vītola 6. starptautiskā pianistu konkursa laureātu koncerts un uzvarētāju apbalvošana notiks sestdien 26.oktobrī pulksten 19 Lielajā Ģildē. Tur kopā ar LNSO un diriģentu Mārtiņu Ozoliņu tiks sumināti šī gada konkursa uzvarētāji un viņu izpildījumā dzirdēsim pasaulē iemīļotus un pazīstamus klaviermūzikas opusus.

Konkursa dalībniekus šogad vērtē žūrija, kuras sastāvā ir starptautiski atzīti profesionāli pianisti un pasniedzēji - Juris Kalnciems, Gžegožs Kužinskis, Petrs Geņušs, Sergejs Osokins un Ivari Ilja (šīgada žūrijas priekšsēdētājs).

Pirmais Jāzepa Vītola vārdā nosauktais konkurss notika jau 1989.gadā PSRS mērogā. Tajā pirmo vietu ieguva pašlaik Vācijā dzīvojošā pianiste Sana Villeruša. Pēc Latvijas neatkarības atgūšanas konkurss ieguva starptautisku statusu, un kopš 1993.gada tas ir noticis arī 1997., 2002. un 2008.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti