Sākas festivālu vasara – jūnijā steidz baudīt džezu, elektroniku, metālu, etnomūziku un opermūziku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Vasara un mūzikas festivāli ir teju nešķirami jēdzieni. Jūnijā mūzikas festivāli pārsvarā par savu norises vietu ir izvēlējušies pilsētu un programmu sadalījuši pa vairākiem koncertiem – šādi dodot iespēju aizņemtajiem paspēt dzirdēt kaut vienu muzikālo notikumu. Ir arī festivāli, kas arī jūnijā dod iemeslu vienas vai vairāku dienu izbraukumam.

Lai koncertu un izbraukumu plānošanas vestos raitāk, piedāvājam ieskatu mūzikas festivālos, kas Latvijā norisināsies jūnijā.

ĪSUMĀ:

Starptautiskais Diksilendu mūzikas festivāls

No 30. maija līdz 1. jūnijam Rīgā un Umurgā norisināsies Starptautiskais Diksilendu mūzikas festivāls. (Diksilends ir viens no džeza klasiskajiem stiliem, kas attīstījies 20. gadsimta sākumā ASV, Ņūorleānā, un to izpildījis arī kolorītais Lūiss Ārmstrongs.) Starptautiskā Diksilendu mūzikas festivāla programmā būs tādas grupas kā “The Dixie Company” (Polija), “Easy Winners” (Sanktpēterburga) un “Sunny Groove Dixie”, “Lauku ielas diksilends” (Latvija), bet festivāla balli spēlēs “Krauja Storm Band”.

“Kontaktor 2019”

Dzīvās elektroniskās mūzikas festivāls “KONTAKTOR 2019” no 31. maijā notiks Sarkandaugavas industriālajā parkā – Fon Trompovska kvartālā, bet 1. jūnijā -  klubā “Golden”. Festivālu organizē pašmāju sintezatoru ražotāji ‘’Erica Synths”, kuri sakomplektējuši elektroniskās mūzikas programmu no visas pasaules: festivālā uzstāsies "AUX 88" (ASV), “Emptyset” (Lielbritānija), Tatsuya Takahashi (Japāna), T.Raumschmiere (Vācija) un citi, kā arī mūsu pašu mākslinieki – "Multilux", "Kodek", “Origo Boys”  un citi.

 

Rīgas festivāls

No 26. maija līdz 21. jūnijam dažādās koncertvietās norisināsies “Rīgas festivāls”, kurā uzstāsies Latvijas Radio Bigbends un “Concertgebouw” džeza orķestris, Vestards Šimkus, Antons Ļahovskis un citi. Festivāla ietvaros Dailes teātrī notiks arī koncertizrādes “Latvijas Gredzens” pirmizrāde.

 

Rīgas Operas festivāls

No 5. līdz 16. jūnijam Rīgas Operas festivāls piedāvā īpašu programmu, ko veido jauniestudējumi un iepriekšējās sezonas spilgtākie iestudējumi ar klausītāju iemīļotiem pašmāju operas dziedātājiem un arī ārzemju viesiem. Šogad klausītājiem astoņos vakaros tiek piedāvātas operas ''Karmelīšu dialogi'', ''Burvestība. Pajaci'', ''Klīstošais holandietis'', ''Dons Paskvāle'' un, protams, grandiozais Galā koncerts, kur uzstāsies tādas zvaigznes kā Egils Siliņš, Inga Kalna, Maija Kovaļevska, Perīna Madefa (Perrine Madoeuf), Kristīne Zadovska, Ramona Zaharija (Ramona Zaharia), Sonora Vaice, Jānis Apeinis, Bogdans Baču (Bogdan Baciu), Andreass Bauers Kanabass (Andreas Bauer Kanabas) un Valdis Jansons.

 

“Zobens un lemess”

No 7. līdz 9. jūnijam Bauskas pilsdrupās notiks Mūsdienu  etniskās  mūzikas  un  seno  amatu  festivāls “Zobens un Lemess”. Šis būs jau piektais festivāls, kura programmā apmeklētāji atradīs gan mūziku, gan dažādas amatnieku meistarklases un vēstures rekonstrukcijas paraugdemonstrējumus. Muzikālo programmu veido metālmūzikas apakšžanri, tautas un pasaules mūzika, piemēram, tādas grupas kā “Corvus Corax” no Vācijas, “Manegarm” no Zviedrijas, “Marga Musika”, “Gyvata”  no Lietuvas, “Frailty”, “Velnezers”, “Green Novice” un citas no Latvijas.

 

Etnofestivāls “Sviests”

15. jūnijā Valmiermuižā norisināsies etnomūzikas festivāls “Sviests”, kurš šogad par tēmu izvēlējies “Laika ritu”, atsaucoties uz laiku kā ciklisku parādību – bez sākuma un bez beigām, un izceļot gadskārtu norises un tām pieskaņotās darbības. Dienas programma ar tirdziņu, folkloras programmu un amatu darbnīcām apmeklētājiem ir bez maksas. Vakara programmā uzstāsies:  “Iļģi” un “ZeMe”, kā arī viesi “Lankum” no Īrijas, “Wipidoup” no Francijas. Tiks izrādīta arī Uģa Prauliņa “Pagānu gadagrāmata”.

 

Festivāls “Ad Lucem”

Introvertās mākslas festivāls “Ad Lucem” no 26. līdz 30. jūnijam dažādās Rīgas koncertvietās aicinās klausītājus ļauties mūzikai un savas iekšējās pasaules lidojumam. Festivāla programmā:  Krētas liras spēles meistars Jorga Kalouda (Yiorgos Kaloudis, Grieķija), koklētāja Laima Jansone kopā ar savu kolektīvu “Austraskoks” un pasaules mūzikas ansamblis “Konstantinopole” no Kanādas.

 

Festivāls “Artissimo”

No 30. jūnijam līdz 2. jūlijam festivāls “Artissimo” klausītājus iepriecinās ar izcilas vokālās mākslas koncertiem – uzstāsies fadu dīva Ana Moura, godalgotā a cappella grupa “Take 6”, bet akardeonists Rišārs Galjāno (Richard Galliano) ar programmu "Piazzolla Forever" jo īpaši patiks kā tango, tā džeza mūzikas gardēžiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti