Panorāma

Nedēļa "Panorāmas" videoarhīvos

Panorāma

Luterāņi ordinē sievieti mācītāju

Sākas festivāls "Vīnes klasika"

Sākas festivāls «Vīnes klasika»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Festivāls «Vīnes klasika», kas līdz 15.februārim notiks Rīgā, paplašina savu repertuāru, līdzās 18.gs. šedevriem piedāvājot arī 20. gs. Jaunās Vīnes skolas komponistu mūziku.

Festivālu sestdiens vakara Lielajā ģildē atklāj viesmākslinieki - vadošais Izraēlas kamerorķestris «Camerata Jerusalem» ar Luidži Bokerīni, Jozefa Haidna un Volfganga Amadeja Mocarta mūziku diriģenta Avnera Birona vadībā. Birons šo orķestri dibinājis 1983.gadā un ir tā mākslinieciskais vadītājs līdz pat šim brīdim. Orķestris ik gadu sniedz vairāk nekā 100 koncertus Izraēlā un ārpus tās, piedaloties dažādos festivālos un izglītojošos projektos.

Festivāls no 8. līdz 15. februārim aicinās klausītājus baudīt klasiskās mūzikas šedevrus, simfoniskās mūzikas koncertus, kā arī kamermūzikas noskaņas. Tiks atskaņota arī Jaunās Vīnes skolas komponistu mūzika, atklājot 20. gadsimta ekspresionisma glezniecības un mūzikas mijiedarbi.

Festivāls sniegs iespēju pirmoreiz pēc „Grammy” balvas apbalvošanas klausīties Latvijas Radio kora uzstāšanos. Arī šoreiz kora programma būs ļoti oriģināla.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti