Sākas festivāls «Muzikālais augusts Daugavpilī»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

„Muzikālais augusts Daugavpilī" notiek jau septīto gadu, tradicionāli piedāvājot koncertus pilsētas koncertzālēs vai parkos katru augusta ceturtdienu. Klasika, džeza instrumentālās improvizācijas, Raimonda Paula mūzika, opera un latviešu populārākie dziedātāji un grupas kuplinās šī gada "Muzikālo augustu Daugavpilī".

Sākas festivāls «Muzikālais augusts Daugavpilī»
00:00 / 02:09
Lejuplādēt

“Tā nav tikai vieglā mūzika, bet dažādība piemīt tajā, ka mēs izvēlamies kolektīvus ar dažādiem žanriem, tur ir gan estrādes mūzika, gan klasika, gan džeza mūzika, gan instrumentālā mūzika, tāpēc tieši šis moments arī piesaista cilvēkus, jo katrs var izvēlēties sev atbalstošāko mūzikas žanru,” stāsta "Muzikālā augusta" rīkotājs, Daugavpils Latviešu kultūras centra svētku režisors Jānis Butkevičs.

„Muzikālais augusts” ar savu skanējumu piepilda Daugavpils koncertzāles, teātri un arī pilsētas parkus, arī tā jau ir tradīcija. Andreja Pumpura skvērā 1. augustā plkst 18.00 spēlēs "Very Cool People", bet plkst. 19.30 uz skatuves kāps Aija Andrejeva.

Savukārt 8. augustā plkst. 18.30 Daugavpils teātrī uzstāsies Latvijas Radio bigbends un Šaina Stīla.

"Vēl viena tradīcija ir tā, ka „Muzikālā augusta” koncerti Daugavpilī notiek konkrētās nedēļas dienās – ceturtdienās, un šoreiz augusts ar tām bagāts, tādas būs piecas – turklāt klāt vēl ar apjomīgu koncertu šim muzikālajam ciklam pievienota arī viena no piektdienām augusta vidū," atklāj Jānis Butkevičs. “Tas ir projekts, kas Daugavpilī notiks jau otro gadu, otro "Muzikālo augustu", un šoreiz arī pats Raimonds Pauls spēlēs pie klavierēm.”

Raimonda Paula dziesmas Māra Briežkalna džeza seksteta un starptautisku konkursu laureātu izpildījumā skanēs divos koncertos 16. augustā. Paša maestro piedalīšanos festivālā Daugavpilī sekmējis pērnā gada pasākuma līmenis.

“Pērn pasākuma līmenis bija ļoti, ļoti augsts. Vēlāk, skatoties video materiālus, maestro bija tādā patīkamā šokā, un šogad arī pats viņš piedalīsies koncertos. Tajos Paula dziesmas izdziedās mūziķi no 12 valstīm, un būs pavisam cita programma nekā pērn.

Šis pasākums jau faktiski ir sava veida "Jaunais vilnis" ar maestro Raimonda Paula mūziku Daugavpilī. Šim festivālam Daugavpilī ir liels potenciāls un nākotne,” norāda Briežkalns.

"Muzikālais augusts Daugavpilī" neizpaliks arī bez nopietnākas mūzikas, tā skanēs dienu pirms Paula koncerta – 15. augustā, kad Vienības nama koncertzālē ar klasiskās mūzikas programmu uzstāsies Sofija Zaiceva (klavieres), Darja Baranova (flauta) un Daniils Kuzmins (baritons).

22. augustā Daugavpils teātrī uzstāsies Ainars Mielavs un Marija Naumova, bet 29. augustā "Muzikālais augusts" izskanēs ar Lietuvas Nacionālās filharmonijas kameransambļa "Musica Humana" koncertu un Pētera Čaihovska operas "Jolanta" atskaņojumu Vienības namā. Tajā piedalīsies Starptautiskais jauniešu simfoniskais orķestris „Baltijas Muzikālā akadēmija” (Sanktpēterburga), Nikolaja Rimska-Korsakova Sanktpēterburgas konservatorijas vokālās nodaļas studenti, Jeļenas Obrazcovas Starptautiskās mūzikas akadēmijas solisti, Vītauta Dižā Universitātes Mūzikas akadēmijas studenti, Nikolaja Rimska-Korsakova Mūzikas koledžas koris un diriģents Aleksejs Vasiļjevs (Sanktpēterburga).

Pilna festivāla programma pieejama šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti