Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Mariannu Milovsku

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Jāni Šipkēvicu

Sākas Mūzikas festivāls "Eiropas Ziemassvētki"

Sākas festivāls «Eiropas Ziemassvētki»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ar vokālās grupas "Framest" un Latvijas Radio bigbenda koncertu Rīgas Kongresu namā 10. decembrī plkst. 19 sāksies ikgadējais festivāls "Eiropas Ziemassvētki".

Grupa "Framest un Latvijas Radio bigbends klausītājus koncertā  priecēs ar populārām Ziemassvētku melodijām, skaistākiem džeza skaņdarbiem un krāsainām aranžijām.

Grupas "Framest" dziedātāja Beāte Zviedre Latvijas Televīzijas "Rīta Panorāmai" stāsta, ka grupa "Framest" sadarbojusies ar bigbendu jau pērn.

"Mēs labi sapratāmies, sajutām viens otru un uzreiz jau pēc tam nolēmām par šo koncertu," saka Zviedre.

Festivāls "Eiropas Ziemassvētki" piedāvās deviņus noskaņā atšķirīgus koncertus. Kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" producente Baiba Kurpniece aicina pievērst uzmanību arī kamermūzikas piedāvājumam festivālā, īpaši - programmai "Ielūdz Arturs Maskats".

Jau vēstīts, ka cikla "Ielūdz Arturs Maskats" pirmais koncerts izskanēs 23.decembrī, bet Otrajos Ziemassvētkos, 26.decembrī, uz savu tradicionālo solokoncertu aicinās kontrtenors Sergejs Jēgers. Tajā, kā allaž, varēs baudīt skaistākās "Ave Maria" melodijas.

Vēl festivāla programmā iekļauti divu vokāli simfonisko skaņdarbu atskaņojumi - Jozefa Haidna oratorija "Pasaules radīšana" un Johana Sebastiana Baha "Ziemassvētku oratorija".

Ar Baha "Ziemassvētku oratoriju'' latviešu un igauņu mūziķu sniegumā festivāls "Eiropas Ziemassvētki" 30.decembrī noslēgsies. Kopumā tas piedāvās deviņus atšķirīgu noskaņu koncertus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti