Sākas Baha festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

16.novembrī sākas 17. starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls, kas noritēs Rīgā un Kuldīgā un septiņos koncertos piedāvās izbaudīt baroka mūzikas krāšņumu un daudzveidību.

Aina Kalnciema par orķestri "Les Ambassadeurs"
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Festivālu šovakar Rīgā, Mazajā ģildē, atklās viens no Eiropas šībrīža spilgtākajiem baroka orķestriem no Francijas "Les Ambassadeurs". Festivāla direktore Aina Kalnciema stāsta, ka Francijas kolektīva skanējumā muzikāla pieredze apvienojas ar jauneklīgi spožu temperamentu, kas apbur klausītājus daudzviet pasaulē.

Flautas virtuoza Aleksa Kosenko (Alexis Kossenko) dibināto un vadīto orķestri „Les Ambassadeurs” veido mūziķi no visas Eiropas. Kolektīva skanējums apvieno muzikālu pieredzi, jauneklīgi spožu temperamentu un iedvesmojošu interpretāciju. Koncertā piedalās Eiropā ļoti pieprasītais kontrtenors no Itālijas Karlo Vitoli  (Carlo Vitoli). Koncertprogrammas pamatā – baroka laika itāļu komponistu darbi. Koncerta sākums – plkst.19.

Festivāla turpinājumā - 19.novembrī Kuldīgā, E.Vīgnera Mūzikas skolā, dzirdēsim uzlecošo itāļu pianisma zvaigzni Eliozu Kašo (Eloisa Cascio). Jaunā pianiste ar izcilību apguvusi baroka mūzikas izpildīšanas nianses, mācījusies meistarklasēs pie labakajiem Itālijas taustiņinstrumentu pedogogiem, kā arī studējusi kordiriģēšanu, kompozīciju un kamermūziku. E. Kašo jau kopš agras bērnības ir guvusi uzvaras starptautiskos konkursos un kopš studiju gadiem koncertē visā pasaulē.

Sīkāk ar festivāla programmu var iepazīties šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti