Kultūras ziņas

Pikaso un Dalī darbi Rīgā

Kultūras ziņas

Baleta zvaigznes Jūrmalā

Sāk dārdēt festivāls "Kubana"

Sāk dārdēt festivāls «Kubana»; rīkotāji cer uz 7000 apmeklētājiem dienā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Nu jau vairākas dienas aktīvā rosība Lucavsalā liecina par vērienīgā festivāla ''Kubana'' sagatavošanas darbiem. 6.augusta vakarā vairāki tūkstoši skatītāju sapulcēsies pie skatuves, lai ieskandinātu četras dienas garo festivālu, kas ir emigrējis no Krievijas un vismaz divus gadus notiks Rīgā.

Krievijas producentu rīkotais festivāls “Kubana” šogad noris jau septīto reizi. Tā nu ir sanācis, ka festivāla koncepcija un pieaicinātās mūzikas grupas nepavisam neapmierināja pašvaldības nedz ierastajā norises vietā Krasnodaras novadā, nedz vēlāk plānotajā Kaļiņingradā. Un, lūk, no 6.augusta festivāls dārdina Lucavsalā.

„Ģeopolitisku iemeslu dēļ festivālu „Kubana” Krasnodaras novadā nācās slēgt. Nokļuvām krustugunīs starp Ukrainu ar traģiskajiem notikumiem Donbasā un Krimu. Ārzemju mākslinieki drošības apsvērumu dēļ atsauca savu dalību. Sapratu, ka tik liels festivāls ar ārzemju mūzikas programmu tur vairs nevar notikt,” stāsta festivāla „Kubana” producents Iļja Ostrovskis.

Festivāla ieceri pārcelt uz Krievijas Kaļiņingradas novadu apturēja pareizticīgā baznīca un vietējā pašvaldība, kas uzskatīja, ka „Kubana” morāli degradē jaunatni. Un festivāla producents, kura māte ir dzīvojusi Rīgā un pat runājot latviski, vairs nešaubījās, ka jāpārceļas no tālās Kubaņas uz Latviju.

„Šodien festivāla „Kubana” norise tādā veidā, kāds tas ir tagad, Krievijā nav iespējama,” uzsver Ostrovskis. „Kardināli mainīt formātu man negribas. Protams, nav patīkami, ka produkts, kuru desmiti un pat simti tūkstoši cilvēku atzīst par vienu no labākajiem Krievijas Federācijā, šobrīd notiek te. Taču tas nav iemesls, lai kardināli mainītu plānus. Mēs esam tur, kur mums ir ērtāk. Tagad mums ērtāk ir šeit. Tas arī viss.”

Organizatori cer, ka festivālu ik dienas apmeklēs septiņi tūkstoši skatītāju, no kuriem tikai puse būšot vietēja publika.

Septiņu gadu laikā Krievijā šis festivāls ir izcīnījis ievērojamu popularitāti un fanu loku. Tajā piedalījušās tādas grupas kā "Korn", "System Of A Down", "The Offspring", "Gogol Bordello" un citas, pārsvarā smagāku ritmu grupas. Taču ik gadu programmu papildina arī citu žanru mūziķi. „Kubanā” ir muzicējuši Mihails Bojarskis, Valērijs Ļeontjevs un mūsu pašu „Prāta vētra”. Šogad uz skatuves kāps Latvijas publikai pazīstamās „HIM” un „Leningrad”, kā arī “Infected Mushroom” „Gus Gus” un citi mākslinieki. Bet īpašais viesis būs Krievijas estrādes veterāns Ļevs Ļeščenko.

„Šeit nav tik daudz festivālu. Viens ir ļoti labs, un tas ir „Positivus”, kas orientēts vairāk uz tādu mierīgāku mūziku. Tāpēc, manuprāt, mēs būsim labs papildinājums un balansēsim starp atpūtu mierīgas mūzikas pavadībā un patrakošanu pie aktīvākas mūzikas,” uzskata Ostrovskis, uz jautājumu, vai tas nozīmē, ka būs skaļi, atbildot, „viennozīmīgi – skanēs skaļi.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti