Šajā nedēļas nogalē viens no lielākajiem vasaras festivāliem «Laba Daba»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

"Jumprava", "Skumju akmeņi", "Baložu pilni pagalmi", "Vilki", "Rīta stienis", "7 pieauguši vīrieši", "Zig Zag" un virkne citu mūziķu šīs nedēļas nogalē satiksies jau piektajā festivālā "Laba Daba". Būs arī vieta ģimenēm un bērniem. Arī mūziķi ar nepacietību gaida festivālu, par kuru dzirdējuši tikai labas atsauksmes.

Festivāla organizatori sola arī būt draudzīgi ne tikai mūzikai un ģimenēm, bet arī dabai.

Festivāla organizētāju mērķis ir radīt tādu atmosfēru festivālā, kas atbilstu nosaukumam. Tāpēc "Laba Daba" ir vasaras notikums, ko nemainīgi raksturo labdabīga attieksme pret cilvēkiem, notikumiem un dabu. Tā "Laba Daba" stāsta pati par sevi. Šogad festivālā būs desmitiem mūziķu un diskžokeju, piepildot divas dienas līdz pat svētdienas pusdienas laikam.

Grupa "Rīta Stienis" pagājušā gadā bija festivālā pirmo reizi un šogad ar lielu prieku ierodas atkal. Pasākums atsvēris visas cerības. Grupas dalībnieks Kozmens atceras, ka pirmais festivāls paticis ne tikai kā mūziķim, bet kā cilvēkam.

"Man laba daba liekas jaukākais festivāls, kas ir un dikti gribējās. Cilvēki visi bija teikuši, ka viss ir feini, mēs ļoti nopriecājāmies, ka tur tikām,” saka Kozmens.

Viens no "Laba Daba" lielākajiem notikumiem, ir grupas "Jumprava" uzstāšanās. Kā atzīst Aigars Grāvers, sarunas par piedalīšanos festivālā sāktas jau pagājušā gadā. Tomēr vēl nav zināms, kāds kompozīcijas grupas spēlēs. Tās varētu būt arī sen aizmirstas jaunās skaņās.

Gribās šajā pasākumā kaut kā savādāk uzstāties. Varbūt, ka zvērināti fani atceras tos gabalus, kas nav bijuši ierakstīti. Bet tie ir bijuši tikai koncertprogrammās. Kādās lentās jau ir, bet gabali būs pārtaisīti un skanēs jaunā skanējumā, tāpēc nevaru pateikt, vai tie ir jauni vai veci,” skaidro Grāvers.

Bet īpašs pārsteigums varētu būt vācu muzikālā projekts "Deinie Lakaien" akustiskā uzstāšanās, tās dēļ uz Ratniekiem tiks atvests arī flīģelis.

Pasākuma organizators Madars Štramdiers skaidro, ka "Deine Lakaien" nebūs vienīgais pārsteigums no ārvalstīm, festivāls ir starptautisks un šogad tajā piedalīsies mākslinieki no astoņām dažādām valstīm. Līdzās viņi paši arī vadīs meistardarbnīcas. Laba daba gan joprojām saglabā savu mērķi: būt īpaši draudzīgam festivālam ģimenēm.

„Protams, ka mēs cenšamies, lai būtu maksimāli draudzīgi dabai. Viens virziens, ar ko mēs atšķiramies, ir šī folkmūzikas pieskaņa, otrs ir mūsu lokalizācija, kas ir katrai sava, bet mums ir pietiekami labiekārtota vide, tajā pat laikā tālu no civilizācijas. Un pārstāvēti virkne mūzikas virzienu, vairāk kā citos festivālos: regejs, ska, un šogad arī dubstep,” stāsta Štramdieris.

"Laba Daba" notiks jau 5.reizi un Lāča, Kraukļa, Eža un Suņa skatuves piedāvā nemainīgi stabilas vērtības Ratniekos pie Līgatnes, kur arī notiks festivāls, tomēr šogad klāt nākusi vēl viena skatuve.

Darbosies arī bērnudārzs un māla darbnīca, virves staigāšana un slēpošana, rotu darbnīca un citas atrakcijas. Pasākuma organizators Madars Štramdiers uzsver vietas pietiks visiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti