Sadalītas mūzikas ierakstu gada balvas «Zelta mikrofons 2019»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Otrdien, 12. februārī tika sadalītas mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta mikrofons 2019”, vēstīja balvas rīkotāji. Par gada albumu žūrija atzina grupas “Instrumenti” albumu “Atkala”, kas izpelnījās apbalvojumu veselās divās kategorijās. Divas balvas saņēma arī Dona un Ozola dziesma “Salauzta sirds”, kā arī grupa “Prāta vētra”.  

Par labāko akadēmiskās mūzikas albumu žūrija atzina Mārtiņa Brauna albumu “Daugava” (Latvijas Radio koris, Sigvards Kļava, Mārtiņš Brauns; izdevējs: SKANI). Komponists tika sumināts arī par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikā.

Popmūzikas albuma kategorijā balvas tika pasniegtas diviem albumiem – grupai “Velns viņu zina” par albumu “Posts” (izdevējs: Grautiņa ieraksti).

Arī grupas “Instrumenti” albums “Atkala” (izdevējs: Instrumenti) saņēma “Zelta mikrofonu” šajā pašā kategorijā,  turklāt izpelnījās arī “Gada albuma” titulu.

Divas balvas saņēma arī Dona un Ozola dziesma “Salauzta sirds” (izdevējs: DONSMusic). Žūrijas vērtējumā tā kļuva gan par gada dziesmu, gan arī radio hitu.

Balvu par labāko video saņēma grupa “Prāta vētra” par videoklipu dziesmai “Ogles” (izdevējs: Prāta Vētras Skaņu ierakstu kompānija). “Prāta vētra” saņēma balvu arī par labāko koncertieraksta video – “Skārda bungu tūre. Koncerts Mežaparkā” (izdevējs: Prāta Vētras Skaņu ierakstu kompānija).

Labākais aizvadītā gada mūzikas albums bērniem žūrijas vērtējumā – “Vilkam tāda dvēselīt” (12 Latvijas bērnu vokālie ansambļi un Roberta Kumsāre, Eremijs Sējāns, Andris Sējāns, izdevējs: Musica Baltica). Par labāko alternatīvās vai indie mūzikas albumu žūrija atzina Evijas Vēberes “Sirdsbūt” (pašizdots).

Džeza, blūza vai soula kategorijā “Zelta mikrofonu” saņēma albums “Baltic” (Auziņš. Čudars. Arutyunyan). Labākais elektroniskās vai deju mūzikas albums – grupas “Brimstone” albums “Eight”.

Kā labākais hiphopa albums tika apbalvots Ozola “Neona pilsēta” (izdevējs: SIA Urban Clothing), instrumentālās vai starpžanru mūzikas albums – “The Pagan King” (dažādi izpildītāji; izdevējs: GreenRiver MUSIC).

Par labāko šlāgermūzikas vai kantri albumu žūrija atzina grupas “Crazy Dolls” ierakstu “No visa galva griežas” (izdevējs: Crazy Dolls), bet par labāko tautas vai pasaules mūzikas albumu – grupas “Tautumeitas” albumu “Tautumeitas” (izdevējs: ONAIR Studios).

Pagājušā gada spilgtākais debitants – grupas “Polifauna” albums “You Look Like a Lost Soul”, bet ''Origo Zelta dziesmas” titulu izpelnījās “Zemes stunda” (ansis, pied. Kristīne Pāže).

Mūzikas ierakstu gada balvu ''Zelta mikrofons'' organizē Latvijas Skaņu ierakstu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība LaMPA sadarbībā ar LaIPA un  Kultūras ministriju. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti