Kultūras ziņas

Latvijas mīlestība Pētera Vaska mūzikā

Kultūras ziņas

Dokumentāls ceļojums uz "Zudušo Antarktīdu"

Noskaidroti labākie pašmāju alternatīvajā mūzikā

Sadalītas Alternatīvās mūzikas gada balvas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

6.februāra vakarā klubā "Nabaklab" norisinājās mūzikas portāla "Alternative.lv" gada balvas pasniegšanas pasākums, kurā tika suminātas aizvadītā gada aktīvāk strādājušās "underground" grupas piecās nominācijās.

Kā vēsta portāls "Alternative.lv", balvu par 2014.gada labāko albumu saņēma ansamblis "Manta", savukārt grupa "Darrva" tika atzīta par gada jauno grupu. Video nominācijā uzvarēja "Momend" ar klipu dziesmai "Another Human Being", bet klausītāju balsojumā "Zelta bumbieri" saņēma apvienība "Jūdas graši". 

Kā norāda "Alternative.lv" pārstāvji, pagājušais gads Latvijas alternatīvajai skatuvei ir bijis īpašs ar to, ka apvienojušās vairākas grupas, tāpēc balva tika pasniegta jaunā nominācija "Gada atgriešanās", kur uzvaru guva grupa "Aurora". 

Tāpat "Alternative.lv" trešo gadu piešķir specbalvu personai, kas sniegusi ieguldījumu Latvijas skatuves attīstībā, ko šoreiz saņēma Ģirts Laumanis, studijas "Hodila records" saimnieks, ar kura palīdzību pie albumiem un dziesmām tikušas daudzas pašmāju grupas. 

Kā vēstīts, kopumā Alternatīvās mūzikas gada balvā piedalījās 95 grupas, no kurām piecus finālistus katrā nominācijā noteica klausītāju balsojums. Uzvarētāji četrās no nominācijām tika noteikti, summējot pieaicinātas žūrijas pārstāvju balsojumu. Žūrijā darbojās Dambis no grupas "Inokentijs Mārpls", Edgars Āboliņš, Jānis Jansons, Deniss Denisenko un Uldis Rudaks. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti