Sācies Zalcburgas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Austrijas pilsētā Zalcburgā sācies viens no Eiropā vecākajiem un tradīcijām bagātākajiem kultūras notikumiem – Zalcburgas festivāls, kura programmā tradicionāli ir gan operu iestudējumi, gan koncerti, gan teātra izrādes.

Tie, kuri kaut reizi bijuši Zalcburgas festivālā, zina, ka tas katru gadu sākas ar vienu un to pašu iestudējumu – Hugo fon Hofmanštāla mistēriju “Ikviens”. Jautāsiet – kāpēc? Tieši ar šo iestudējumu 1920. gada 22. augustā sākās pirmais Zalcburgas festivāls, kuru iedibināja slavena mākslinieku trijotne – režisors Makss Reinhards, komponists Rihards Štrauss un dzejnieks Hugo fon Hofmanštāls. Tieši viņi Pirmā pasaules kara izskaņā izdomāja, ka cilvēkiem vajag svētkus.

Kopš pirmā festivāla katrs nākamais festivāls Zalcburgas Doma laukumā tiek atklāts tieši ar fon Hofmanštāla libreta jauniestudējumu. Bez tā festivāla programmā šogad arī daudz citu vērā ņemamu kultūras notikumu. Trīs Mocarta operu jauniestudējumi – “Tā dara visas”, „Dons Žuans” un „Figaro kāzas”. Annas Ņetrebko un Jusifa Eijvazova koncerts. Leonarda Bernšteina mūzikls „Vestsaidas stāsts”.

Krāšņs un arābu ornamentiem bagāts solās būt arī Alvja Hermaņa jaunais Riharda Štrausa operas iestudējums „Danajas mīla“, kas Zalcburgā pirmizrādi piedzīvos šo svētdien un tiks izrādīts līdz augusta vidum. Bet festivāls noslēgsies 31. augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti