Sācies konkursa «Ineses Galantes talanti» skatītāju balsojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Noslēgusies klasiskās mūzikas jauno izpildītāju konkursa “Ineses Galante talanti 2020” pirmā kārta, un ir zināmi finālisti. Žūrijas izvēlēto jauno talantu video priekšnesumi ir atrodami konkursa oficiālajā vietnē, un skatītājiem līdz 9. maijam iespējams piedalīties balsojumā, medijus informē konkursa organizatori.

“Ineses Galantes talanti” šogad notiek septīto reizi, un konkursa finālā iekļuva 27 dalībnieki, to vidū septiņi vokālisti, seši pretendenti kategorijā “Taustiņinstrumentu spēle”, septiņi – kategorijā “Stīgu instrumentu spēle” un septiņi finālisti, kas pretendē uz uzvaru kategorijā “Pūšaminstrumentu / sitaminstrumentu spēle”. Finālistu vidū ir jauni, talantīgi vokālisti un instrumentālisti no visas Latvijas, un jaunākajam ir tikai 10 gadi, atzīmē konkursa rīkotāji.

Rietumu Bankas labdarības fonda valdes priekšsēdētāja Inga Šīna stāsta: “Šogad konkursa balsošana sākas īpašā situācijā, kad daudzi Latvijas iedzīvotāji atrodas mājās. Bet tam ir arī pozitīvā puse – mums ir laiks un iespējas labāk iepazīties ar konkursa dalībniekiem, novērtēt to priekšnesumus, piedalīties balsošanā, kas ietekmēs viņu turpmāko dzīvi. Jo pašreizējie grūtie laiki agri vai vēlu beigsies, un mūsu talantīgie mūziķi turpinās savu karjeru, lai priecētu mūs ar savu mākslu un nestu Latvijas vārdu pasaulē.”

Sabiedrības balsojuma uzvarētājs iegūs “Skatītāju simpātiju balvu” no tūrisma kompānijas “Gulliver Travel”.

Skatītāju balsojums turpināsies līdz 9. maijam. Konkursa fināls plānots 10. maijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē. Organizatori uzsver: gadījumā, ja līdz tam brīdim nebūs atcelts aizliegums rīkot pasākumus, fināls notiks tiešsaistē. Par to organizatori paziņos atsevišķi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti