Kultūras ziņas

Ieskats konkursa "Eirovīzijas koris" aizkulisēs

Kultūras ziņas

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijai – 100

Inese Galante aicina uz "Summertime"

Sācies ikgadējais mūzikas festivāls «Summertime – aicina Inese Galante»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, atklāšanu piedzīvojis ikgadējais mūzikas festivāls “Summertime – aicina Inese Galante”. Šogad tas notiek jau 15. reizi, un tā programmā ir septiņi koncerti. Atklāšanas vakarā uz Dzintaru koncertzāles skatuves kāpa franču džeza karaliene Mina Agossi un Čikāgas puišu grupa “Hypnotic Brass Ensemble”.

Par godu festivāla “Summertime – aicina Inese Galante” piecpadsmitajai gadadienai, atklāšanas pasākums tika ieskandināts ar latviešu kvarteta “Perpetuum Ritmico” temperamentīgo puišu flamenko ritmu.

Festivāla programmā šogad iekļauta pasaules tautu mūzika visdažādāko žanru mākslinieku izpildījumā.

“Mēs esam ģimenes notikums, mēs cīnāmies par emocijām un gribam, lai katra no paaudzēm atrod sev kaut ko mīļu, pazīstamu, bet arī kaut ko jaunu,” saka Inese Galante.  

Protams, festivālā neizpaliks arī tautā iemīļotu operu āriju koncerts, kā arī teju katru vakaru uzstāsies kāds no konkursa “Ineses Galantes talanti” laureātiem.

“Mana pirmā lielā uzstāšanās bija 1997. gadā festivālā “Rīta zvaigzne” tieši Dzintaru koncertzālē. Esmu ļoti priecīgs, ka pēc tik daudz gadiem atkal šeit uzstāšos,” astzīst konkursa “Ineses Galantes talanti” laureāts Artjoms Safronovs. “Es kā jauns dziedātājs esmu ļoti pateicīgs, ka satiku Inesi Galanti un man ir dota iespēja uzstāties ar viņu kopā uz vienas skatuves.”

Viena no pirmajām festivāla publiku priecēja džeza dziedātāja no Francijas Mina Agossi. Samtainās balss īpašniece pazīstama ar pasaulslavenu hitu aranžijām, tomēr viņas repertuārā ir arī blūzs, džezs un pat roks.

“Šodien esmu ļoti iespaidota! Man viss ir jauns. Šorīt agri jau cēlos, un man viss šķiet ļoti skaisti un unikāli. Esmu priecīga beidzot klātienē satikt Inesi un piedalīties šī pasākuma jubilejā. Mani ļoti uzrunā, ka Inese palīdz izcelties jaunajiem talantiem. Mani ļoti iespaidoja arī Dzintaru koncertzālē izvietotās dekorācijas un mākslas priekšmetu izstāde,” stāsta Agossi.

Atšķirīgu – Čikāgas ielu noskaņu radīja grupa “Hypnotic Brass Ensemble” no Amerikas. Astoņi grupas mūziķi ir slavenā afroamerikāņu trompetista Fila Kohrana dēli. “Hypnotic Brass Ensemble” dzirdami arī populārās kulta filmas “Bada spēles” skaņu celiņā.

Festivāla “Summertime – aicina Inese Galante” koncerti Dzintaru koncertzālē skanēs visu šo nedēļu līdz pat svētdienai. Festivāla programma pieejama šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti