Sācies Baltijas valstīm veltītais Šlēsvigas-Holšteinas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ar visu trīs Baltijas valstu mūziķu uzstāšanos Ķīlē 13.jūlijā atklāts viens no redzamākajiem Eiropas mūzikas notikumiem - Šlēsvigas-Holšteinas mūzikas festivāls, kura uzmanības centrā šogad ir Igaunija, Latvija un Lietuva, lsm.lv pavēstīja Ārlietu ministrijas pārstāvji.

Festivālu atklāja Šlēsvigas-Holšteinas federālās zemes Ministru prezidents Torstens Albigs (Torsten Albig) un festivāla intendants, prof. Rolfs Beks (Rolf Beck), cildinot Baltijas valstu devumu kopējā Eiropas mūzikas mantojumā.

Atklāšanas koncertā uzstājās Baltijas jauniešu filharmoniskais orķestris igauņu izcelsmes amerikāņu diriģenta Kristjana Jervi (Kristjan Järvi) vadībā, latviešu vijolniece Baiba Skride un lietuviešu čellists Edvards Armonas. Skanēja igauņu, latviešu un lietuviešu mūsdienu komponistu darbi.

Piektdien festivāla programmā paredzēti veseli trīs koncerti ar latviešu mūziķu piedalīšanos. Lībekā uzstāsies ērģelniece Iveta Apkalna, kura iepriekšējā dienā – ceturtdien sniedz koncertu Hamburgā. Apkalnas koncertos skanēs Filipa Glāsa, Dmitrija Šostakoviča, Baha, Lista un citu komponistu skaņdarbi.

Marijas Magdalēnas baznīcā Marnē ar koncertprogrammu „Ave Maria” uzstāsies mūsu operzvaigzne Inese Galante, savukārt Altenhofā koncertā, kuras dots nosaukums „Perfekte Symbiose”, trīs māsas – Baiba, Linda un Lauma Skrides kopā čellistu Julianu Stekelu izpildīs Pētera Vaska Klavieru kvartetu un Johannesa Brāmsa Klavieru kvartetu Nr.1 sol minorā, op.25.

20.jūlijā brīvdabas koncertā uzstāsies klarnetists Ints Dālderis, flautiste Anete Toča, pianists Antons Ļahovskis un čellu trio „Melo-M”.

24. un 25.jūlijā festivālā viesosies „Kremerata Baltica” un Gidons Krēmers, 28.jūlijā – „Latvian Voices” un koklētāja Laima Jansone, 3.augustā – Mariss Jansons un viņa vadītais Bavārijas Radio simfoniskais orķestris, bet Ķīlē – grupa „Iļģi”, 14. un 15.augustā – Vestards Šimkus, 16.augustā – vijolniece Vineta Sareika un „Sinfonietta Rīga” ar Normundu Šnē priekšgalā, bet 24. un 25.augustā festivālu noslēgs operdziedātāja Kristīne Opolais un NDR simfoniskais orķestris ar Andri Nelsonu pie diriģenta pults.

Kopumā festivālā līdz 25.augustam paredzēti 118 koncerti.

Pērn festivāla uzmanības centrā bija Ķīna, 2011.gadā - Turcija, bet 2010.gadā - Polija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti