Sācies balsojums par konkursa «Ineses Galantes talanti 2016» dalībniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ineses Galantes talantu konkursa žūrija veikusi pieteikumu atlasi un paziņojusi otrās kārtas dalībniekus, kuri aprīlī tiksies ar žūriju klātienē Rīgā un Latvijas reģionos. Konkursa uzvarētāji tiks noskaidroti 8.maijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē. Konkursa mājaslapā ir atklāts publikas balsojums par otrās kārtas kandidātu sniegumu video priekšnesumos. Ikviens interesents var balsot, nosakot savu simpātiju, kas iegūs iespēju apmeklēt kādu nozīmīgu, ar mūziku saistītu pasākumu Eiropā.

"Jau trešo gadu fonds uzrunā jaunos talantus dalībai konkursā ar mērķi atrast, attīstīt un virzīt. Jebkura iespēja parādīt sevi, muzicēt žūrijai vai publikai ir vērtīga un neaizmirstama pieredze gan jaunajam mūziķim, gan viņa pedagogiem, kas bērnos iegulda savu sirdi. Konkursa otrā kārta ir nopietns darbs žūrijai, kas noklausīsies gandrīz 140 dalībniekus visā Latvijā. Katru talantu vērtēsim ar patiesu mīlestību un cieņu," tā par konkursa atlasi un uzdevumiem stāsta talantu konkursa žūrijas priekšsēdētāja Inese Galante.

Otrās kārtas dalībnieku vārdi publicēti "Ineses Galantes talanti" mājaslapā, kur būs atrodama arī informācija par uzstāšanās kārtību un mēģinājumu grafikiem katrā reģionālajā atlasē.

Konkursa dalībnieki aprīlī aicināti tikties ar konkursa žūriju klātienē, lai demonstrētu savu sniegumu. Pusfināli norisināsies četrās pilsētās: 9. un 10.aprīlī Rīgā, 11.aprīlī Cēsīs, 14.aprīlī Ventspilī un 15.aprīlī Rēzeknē. Noklausīšanās laikā bērniem un jauniešiem būs jāatskaņo divi brīvi izvēlēti kontrastējoši skaņdarbi.

"Arī šogad priecājamies saņemt profesionāli augstvērtīgus pieteikumus no visiem Latvijas reģioniem. Izvērtējot dalībnieku sniegumu pirmajā kārtā un lasot iesūtītās radošās biogrāfijas, konstatējām, ka gandrīz visi jaunieši jau ir dažādu konkursu laureāti savās instrumentu kategorijās, tādēļ otrās kārtās atlase solās būt īpaši spraiga un mākslinieciski interesanta," konkursantu pieteikumus raksturo žūrijas loceklis un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Klavieru katedras docents Toms Ostrovskis.

Otrās kārtas žūrijas komisijas pamatsastāvā ir JVLMA Stīgu instrumentu katedras vadītāja un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra vijolniece Dr.art. Terēze Zīberte-Ījaba, Latvijas Nacionālās operas trombonu grupas koncertmeistars un JVLMA docētājsents Uldis Zilberts, JVLMA asociētais profesors, diriģents un komponists Andris Vecumnieks, diriģente Gunta Malēvica, JVLMA Klavieru katedras docents Toms Ostrovskis, Latvijas Pašvaldību savienības pārstāve Dagnija Staķe un konkursa žūrijas priekšsēdētāja operdziedātāja Inese Galante.

Lai noteiktu labākos, tiks vērtēts dalībnieka personības spilgtums, tehniskās iemaņas, izpildījuma mākslinieciskais augstvērtīgums, repertuāra atbilstība un dalībnieka artistiskums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti