Kultūras ziņas

Introvertās mākslas festivāls "Ad Lucem"

Kultūras ziņas

Lietuvas mākslas zvaigzne Jons Gasjūns Rīgā

Sākas festivāls "Rīgas Ritmi"

Rūtija Fostere gatavojas koncertam «Rīgas ritmos»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sācies festivāls “Rīgas ritmi”, kas septiņpadsmitajā norises gadā izkāpis no ierastajām žanra kurpēm, nomainījis galveno koncertu norises vietu, un tieši tur īpaši festivāla viesiem arī top Baltijā lielākais jumts, lai lietus netraucētu mūzikas mīļiem baudīt Kubas, brazīliešu ritmus un arī blūza leģendas Rūtijas Fosteres uzstāšanos. Šo mākslinieci uz Rīgu festivāla rīkotāji vēlējušies atvest jau sen. Viņas koncerts notiks Doma dārzā 30.jūnijā, bet 28.jūnijā viņa gatavojas pirmajam Baltijas koncertam.

Festivālam “Rīgas ritmi” pēc četru gadu ilgām medībām šogad beidzot izdevies zvaigžņu plejādē pieaicināt amerikāņu blūza leģendu Rūtiju Fosteri. Rūtija vairākkārt kronēta par labāko vokālisti un dziedāšanas manierē pielīdzināta tuvai viņas draudzenei Bonijai Raitai. Piektdienas koncerts ar Latvijas Radio bigbendu būs pirmā Rūtijas uzstāšanās Baltijā.

"Jau ilgāku laiku gribēju ko tādu pamēģināt un tagad radās iespēja. Ļoti priecājos, ka šim projektam ir piekritis komponists un pianists Džons Bīzlījs, kurš veido aranžijas. Es bigbendu dzirdēju ''Youtube'' un ierakstos. Viņi ir tiešām labi. Gaidu, kad varēšu ar viņiem kopā uzstāties," stāsta Rūtija. "Esmu pārliecināta, ka šie mūziķi var nospēlēt jebko ikvienā žanrā. Tāpēc arī piekritu šai idejai, un man šī iecere patīk kopā ar bigbendu uzspēlēt ko blūzīgāku. To visur nevar sagaidīt."

Savulaik Rūtija dienējusi jūras kara flotē un tad kopā ar flotes bigbendu izpildījusi Frenka Sinatras un Ellas Fičdžeraldas dziesmas. Mūziķe augusi gospeļu dziedātāju ģimenē un arī Rīgas koncertā sola izpildīt kaut ko no šī žanra.

"Rūtijai piemīt maģiskais talants, kurš izsaka visu. Gan ģitāras fantastiskais skanējums, viņai vienkārši skan ģitāra tā kā nevienam, nemaz nerunājot par balsi," norāda festivāla “Rīgas ritmi” mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns.

No ierastā Kongresu nama festivāls šogad iznācis brīvā dabā – šoreiz galvenā koncertu vieta būs Rīgas Doma dārzs, kur vēl top milzu jumts.

“Rīgas ritmi” septiņpadsmitajā norises gadā krietni paplašinājuši arī žanru robežas.

"Tā galvenā iezīme ir kultūras mikss – vairāku kultūru mikss šeit "Rīgas ritmos", kas ir unikāla iespēja dzirdēt franču, Kubas, amerikāņu mūziku, grieķu, brazīļu mūziku," saka Briežkalns.

Festivāls, kura laikā septiņās dažādās norises vietās Rīgā notiks vairāk nekā 20 koncerti, noslēgsies sestdien ar vienu no Francijas aktīvākajām mūzikas eksporta grupām “Electro Deluxe”.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti