Rundāles pilī uzstāsies Liepājas Simfoniskais orķestris maestro Luca Kelēra vadībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Rundāles pils Baltajā zālē 20.augustā Liepājas Simfoniskais orķestris koncertēs vācu maestro Luca Kēlera vadībā. Piektā vijolkoncerta atskaņojumā soliste būs Līga Baltābola, informē Liepājas Simfoniskais orķestris.

Koncerts Rundālē iesāksies ar Volfganga Amadeja Mocarta 35.simfoniju. Simfonija sarakstīta vien 10 dienās un piedzīvojusi milzīgu muzikālo triumfu vēl paša Mocarta dzīves laikā.

No Mocarta sešiem vijolkoncertiem Piektais ir pats populārākais. Tas tāpat kā pirmie četri komponēts padsmit gadu vecumā – tie ir pilni prieka, vienkāršības, sapņainības un izsmalcinātības. Piektā koncerta finālā var saklausīt Vīnē tobrīd populāros turku mūzikas ritmus un intonācijas, ne velti šo opusu mēdz dēvēt arī par Turku koncertu.

Liepājas Simfoniskā orķestra pirmo vijoļu grupas koncertmeistarei Līgai Baltābolai šis būs jau otrais solo koncerts Luca Kēlera vadībā.

“Diriģenta muzikālās pieredzes un erudīcijas amplitūda ir grūti aptverama – viņš ir kā  Rietumu mūzikas un mākslas mantojuma dzīva enciklopēdija. Viņam vienmēr ir ļoti stingra un skaidra koncepcija, ko tieši viņš vēlas no mūziķiem konkrētajā programmā sagaidīt, kā arī ir skaidrs bezkompromisa ceļš izvirzītā mērķa sasniegšanai,” par vācu maestro stāsta Baltābola.

Koncerta izskaņā klausītāji varēs baudīt vācu agrīnā romantisma komponista Fēliksa Mendelszona priekpilno Ceturto jeb Itāļu simfoniju, kur dāsni iedzīvinātas saules pielietas itāliskas ainas. Te portretēta Itālija visā tās krāšņumā – krāsainībā un skaņās, kas sastopamas šīs zemes dabā, cilvēkos un mākslā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti