Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Starptautiskais folkloras festivāls "Baltica"

Tapis koncertuzvedums bērniem "Karalis Strazdubārda"

Rundāles pilī izskanēs koncertuzvedums bērniem «Karalis Strazdubārda»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Rīgas baznīcas un koncertzāles, kā arī Rundāles pils parku šonedēļ pieskandina Senās mūzikas festivāls. Jau ierasts, ka pasākumu programmu papildina arī viens bērniem domāts uzvedums. Tajā Henrija Pērsela mūzika savīsies ar Brāļu Grimmu pasaku par "Karali Strazdubārdu".

Iepriekšējos gados Senās mūzikas festivālā skatītājiem piedāvātas vairākas pasaulē zināmas pasakas. Šogad kārta pasakai par karali Strazdubārdu, kas Rundāles pilī izskanēs sestdien, 9. jūlijā.

"Tas ir ļoti radoši. Kaut kas ļoti radošs, ļoti skaists, ļoti harmonisks, lai gan, protams, arī šajā pasakā nebūt viss nav tik harmoniski," teic koncertuzveduma režisore, uzveduma stāstniece Karina Bērziņa. "Kaut vai pamatstāsts par princesi, kura tiek pārmācīta. Viņas lepnais prāts tiek locīts diezgan skarbi, bet beigu beigās viss ir labi un viss ir kārtībā."

"Man ir tieši tā loma, kas ir tāda, kas transformējas. Sākumā tāda kārtīgi uzpūtīga princese. Nekas nepatīk, visus izsmej. Beigās es dabūju to mācību," atklāj mūziķe, princeses lomas atveidotāja Beāte Zviedre.

Karali Strazdubārdu izrādē attēlo Jānis Kurševs, kurš teic: "Šī loma man ir vairāk kā pārmācītāja loma. Tāds riktīgs audzinātājs, kurš izmāca no iedomīgas meitenes, no iedomīgas princeses foršu, jauku meiteni. Tas ir tāds mans prieks, ka es varu piedalīties šādās brīnišķīgās pārvērtībās."

Starp pieredzējušajiem mūziķiem uz skatuves parādīsies arī jaunie Rīgas Baleta skolas audzēkņi, kuri uzvedumu papildinās ar deju.

Savukārt Jura Kaukuļa izaicinājums būs iejusties vairākās, visai atšķirīgās lomās. "Man pirmo reizi ir saskarsme ar seno mūziku, tā ka tiešām bija jauns piedzīvojums pašam, un es pat esmu ticis pie instrumenta un drusku dabūju viņu arī beigās spēlēt," atklāj mūziķis.

Uzveduma veidotāji aicina uz koncertu ierasties, valkājot kādu senatnīgu apģērba elementu. Savukārt radošajās darbnīcās pirms pasākuma būs iespēja iemācīties izgatavot karaļa galmam piederīgus priekšmetus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti