Rundāles pilī izskan Senās mūzikas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Senās mūzikas festivāls tuvojas savai noslēdzošajai daļai Rundāles pilī. Sestdien visas dienas gaitā baroka laika mūzikas cienītājiem būs iespēja apmeklēt piecus ļoti atšķirīgus koncertus.

 

„Šis ir likumsakarīgi, jo senā mūzika ietver sevī baroka laiku, 17., 18.gs. un arī agrāku laiku. Un tieši Latvijā ir tāda baroka pērle kā Rundāles pils. Ir pieci koncerti, pieci pasākumi, kas sākas jau no pulksten vieniem," norāda "Latvijas koncerti" programmu direktors Artūrs Maskats.

„Karaļa dārznieks un brīnumputns” - tas ir bērniem pasākums un visai ģimenei. Un pēc tam turpinās pasākumi ar dažādiem māksliniekiem, piemēram, Sergeju Jēgeru un viesu flautisti Doroteju Oberlingeri, tad ir slavenais „Vīns un mūzika”. Ir  arī ļoti slavens baroka ansamblis no Prāgas „Collegium 1704” pulksten 20 vakarā Rundāles pils baltajā zālē.

Noslēgums plkst. 22 būs Rundāles pils dārzā, kad Eiropā ļoti pazīstamā mūsu vijolniece Vineta Sareika ar „Sinfonietta Rīga” un diriģentu Andris Veismani atskaņos Vivaldi klasiskās mūzikas hītu „Gadalaiki”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti