Rundālē izskan Senās mūzikas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

19.Starptautiskais Senās mūzikas festivāls no Rīgas sestdien pārcelsies uz Rundāli. Apmeklētājus gaida piesātināta diena, kas sāksies ar pasākumu bērniem un noslēgsies ar Baroka svētkiem pils dārzā.

Senās mūzikas festivāla Rundāles diena 13. jūlijā sāksies plkst.15 ar koncertuzvedumu bērniem "Pasaka par kurpnieksievu un zelta kurpēm" pils Baltajā zālē. Šajā muzikālajā pasakas uzvedumā bērnus priecēs krāšņi tērpi, skaistas senās mūzikas skaņas un deju raksti baroka deju grupas un baleta studijas "Freska" solistu izpildījumā. Kurpnieka sievas lomā iejutīsies dziedātāja Ieva Parša.

Dienas turpinājumā plkst.18 Rundāles pils Baltajā zālē spēlēs baroka orķestris "Collegium musicum Rīga" diriģenta Māra Kupča vadībā. „Collegium Musicum Rīga” Rundāles pilī iedzīvinās Kurzemes galma mūzikas atmosfēru. Skanēs ļoti interesanta Latvijā tapusi baroka mūzika, tostarp Kurzemes hercogistes galma komponista Franča Ādama Feihtnera vijoļkoncerts, kas ir svaigi restaurēts.

„Vijoļkoncertu mēs orķestrī restaurējām no driskām. Bija saglabājusies tikai viena ļoti sliktas kvalitātes kopija, kuru pārrakstījis kādreiz ne-mūziķis. Bet tas koncerts ir tik ārkārtīgi skaists un itālisks, ka es tiešām iesaku to dzirdēt,” saka „Collegium Musicum Rīga” vadītājs Māris Kupčs.

Itāļu baroka šedevru koncertu Rundālē piedāvās orķestris „Sinfonietta Rīga”. Orķestra vadītājs Normunds Šnē ir ļoti gandarīts, ka šī koncerta viesis būs ievērojamais baroka vijolnieks Enriko Onofri no Itālijas. „Enriko Onofri ir viens no šīs dienas vadošajiem baroka meistariem. Mūziķis, kurš visu savu dzīvi velta tam, lai tuvotos savā daiļradē lielajiem komponistiem, kas dzīvojuši tik tālu pagātnē. Uzaicinot viņu, mēs, protams, likām uzsvaru uz itāļu baroka šedevriem - Korelli, Vivaldi un Džeminiāni darbiem,” norāda Šnē.

Senās mūzikas festivālu noslēgs orķestra „Kremerata Baltica” koncerts Rundāles pils dārzā, kura viesis būs jau pagājušajā vasarā Latvijas publikas iemīļotais un sirsnīgi sveiktais itāļu čella virtuozs Mario Brunello. Viņu daži klausītāji jau būs iepazinuši pagājušajā vasarā "Kremerata Baltica" festivāla koncertos. Noslēguma koncertā skanēs Luidži Bokerīni, Jozefa Haidna un Georga Fīlipa Tēlemaņa mūzika.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti