Rīta Panorāma

Intervija ar NBS komandieri Leonīdu Kalniņu

Rīta Panorāma

(NE)TIEŠĀ VARDARBĪBA: Suņu kodumi

Rudens kamermūzikas festivālā koncerts "Brāmss iedvesmo Plakidi"

Rudens kamermūzikas festivālā skanēs Brāmsa un Plakiža mūzika

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rudens kamermūzikas festivālā 18. oktobrī Mazajā ģildē plkst. 19.00 notiks koncerts “Brāmss iedvesmo Plakidi”, kurā tiks atskaņota Pētera Plakiža iemīļotā Johannesa Brāmsa mūzika, kā arī viņa paša leģendārais “Veltījums Brāmsam”. Savukārt kā veltījums Plakidim skanēs Imanta Zemzara, Gundegas Šmites, Līgas Celmas-Kursietes un Edgara Raginska jaundarbi.

Koncertā dzirdēsim četrus spožus latviešu mūziķus - Ievu Paršu, balss; Gunu Šnē, čells; Egīlu Šēferu, klarnete un Agnesi Egliņu, klavieres.

“Mēdz teikt, ka Brāmss jūt ar galvu un domā ar sirdi. Un ko līdzīgu varētu teikt arī par Plakidi. Šis klasiskās formās pašdisciplinētais vācu romantiķis savā ziņā ir gan latvieša gara radinieks, gan absolūts pretstats, bet pilnīgi noteikti arī iedvesmas avots,” saka komponiste Santa Bušs.

Atminoties, un arī suminot Pēteri Plakidi, šajā koncertā uz skatuves tiksies spilgti mūziķi, lai spēlētu meistaram tik mīļo Brāmsu un viņa paša leģendāro “Veltījumu Brāmsam”, kā arī no jauna ļautu iemirdzēties kādai retāk dzirdētai komponista vokālās kamermūzikas pērlei. Dažādu paaudžu latviešu komponisti - Imants Zemzaris, Gundega Šmite, Līga Celma-Kursiete un Edgars Raginskis sūtīs muzikālus veltījumus Plakidim.

Stundu pirms koncerta – plkst. 18.00 komponists un mūzikas žurnālists Edgars Raginskis aicina klausītājus uz sarunām par Pētera Plakiža personību un mūziku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti