Rudens kamermūzikas festivālā klausāms «Hagen Quartet»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Piektdien, 26.septembrī, sākas Rudens kamermūzikas festivāls, ko Mazajā ģildē atklās „Hagen Quartet” no Zalcburgas. Viņu atskaņojumā būs dzirdami Volfganga Amadeja Mocarta un Ludviga van Bēthovena Stīgu kvarteti.

„Hagen Quartet” ir viens no pasaules izcilākajiem stīgu kvartetiem. Festivāla mākslinieciskā vadītāja Baiba Kurpniece to raksturo kā gluži vai galvu reibinošu savā krāsu un emociju bagātībā: „Domājot par „Hageniem”, man ir ļoti personīgas attiecības ar to, jo „Hagenu” kvarteta ierakstītie vēlīnie Bēthovena stīgu kvarteti man kopš studiju gadiem ir kaut kas ļoti īpašs. Mēs draugu lokā Bēthovena vēlīnos kvartetus klausījāmies ļoti regulāri.

Un, ceļojot pa Eiropu, es „Hāgenus” šad un tad esmu dzirdējusi Eiropas lielajās koncertzālēs. Man tas ir bijis allaž sapnis, ka varētu pienākt tā diena, kad „Hāgeni” uzstāsies Rīgā,” norāda Kurpniece.

Kā vēstīts, Rudens kamermūzikas festivāls šogad notiek no 13.septembra līdz 25.oktobrim Siguldā, Ventspilī, Cēsīs, Rēzeknē un Rīgā.

Festivālā piedalās viens no pasaules izcilākajiem stīgu kvartetiem "Hagen Quartet" no Zalcburgas, mūsdienu šarmantā čella zvaigzne, Argentīnā dzimusī mūziķe Sola Gabeta, harizmātiskais vācu klarnetists un komponists Jērgs Vidmanis, kā arī pašmāju mūziķi Vestards Šimkus, Vineta Sareika, Lauma Skride, Ēriks Kiršfelds, "Sinfonietta Rīga" un citi. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti